A szezonális aperitivo ajánlatban elérhető koktélokat és a hozzájuk párosított különleges falatokat Mátyás király felesége, Beatrix királyné és a Stílusgourmand című könyv ihlette.
Mátyás király felesége előtt tiszteleg a különleges menü
A szálloda már elnevezésében is a híres uralkodóhoz kötődik, hiszen a király a Corvinus családi nevet viselte, amelyet a latinul corvusnak nevezett holló után kapott.
Mint ismert, Hunyadi Mátyás a magyar történelem egyik legnagyobb uralkodója volt, aki sokat tett a kultúráért is. Több mint 50 ezer nagy értékű, kézzel festett könyvritkaságot tartalmazó budai könyvtára, a Bibliotheca Corviniana egykor párját ritkította: Mátyás uralkodása idején a vatikáni után a világ legnagyobb gyűjteménye volt.
Hozománya részeként a könyvtárat a király második felesége, Aragóniai Beatrix is rengeteg kötettel gyarapította.
A nápolyi király lányával ráadásul számos művész, kézműves és tudós érkezett az udvarba, Beatrix királyné pedig a művészetet pártolva hozzájárult ahhoz, hogy a reneszánsz képzőművészeti stílus, divat, lakberendezési és gasztrokultúra, illetve a humanista gondolkodás magyar földön is elterjedjen.
A Blue Fox The Bar és Pécsi Balázs luxusszakértő Stílusgourmand című könyve most ennek a fényűző és innovatív korszaknak a katalizátoraként működő Beatrix királynénak állít emléket az olasz kultúrában fontos szerepet játszó aperitivo menüvel, illetve a könyv látványvilága által ihletett gasztroajánlattal.
„A Stílusgourmand az elegáns divatról, a gourmet ételekről, az ízléses lakberendezésről, a sikkes utazásról és a klasszikus értékrendet közvetítő etikettszabályokról írt fejezetei mind egy kifinomultabb életstílushoz szeretnék hozzásegíteni az olvasót. Bár a könyv nem a luxusról szól elsősorban, mégis karakteres eleme, ezért nem mindennapi, kifejezetten drágának tartott alapanyagokat, a luxus attribútumait használtuk az italok és az ételek elkészítéséhez. Így könnyen megtaláltuk a kapcsolódást a könyv által közvetíteni vágyott üzenet és a szálloda névadójánakkulturális öröksége között” – mesélte Pécsi Balázs a gasztrokoncepció ötletgadája, az Inda Press Kiadó gondozásában megjelent könyv szerzője.
Három ital közül lehet választani
Az Olaszországban a munkanapot lezáró, a kollégákkal vagy barátokkal az ebéd és a vacsora között fogyasztott aperitivo egy long drinkből és apró falatokból áll – ezt fejlesztette tovább a bár kreatív csapata.
Az augusztus 21. és szeptember 30. között kipróbálható Stílusgourmand Aperitivo keretében két koktél (Queen of Hungary és Princess of Naples) és egy alkoholmentes ital, azaz mocktail (Princess of Aragon) közül lehet választani, amelyekhez Beatrix királyné szülőföldjének ízei adták az inspirációt. A virágos-kesernyés aromájú Queen of Hungary például egy aperitif stílusú, könnyű spritz koktél, mely frissítő hozzávalókat és prémium magyar vermutot tartalmaz, alma- és levendula ízjegyekkel, némi olíva bitterrel és mediterrán tonikkal társítva.
Az italok mellé háromféle „finger food-ot” kínálnak. A falatok szintén itáliai ihletésűek: a menüben elérhető panírozott rizsgombócot arancinit sáfránnyal ízesítették, és ehető aranyfóliával koronázták meg, a sós ízjegyekkel rendelkező profiterol csokoládé helyett citromos mascarpone krémmel és tokhal kaviárral készül, a kecskesajttal töltött olajbogyók egyikén pedig szárított olívapor, míg a másikon aszalt paradicsompelyhek gondoskodnak az egyedülálló ízvilágról.
Megjelent az új Dívány-könyv!
Bálint Lilla, a Dívány szerzője új könyvében elmeséli, mi történt az irodalom és a művészvilág híres múzsáival a nagy szerelmek elmúlása után.
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés