A 20. század legszebb magyar színésznői

ruttkai-eva-keleti-eva
Olvasási idő kb. 3 perc

A magyar nők híresek a világon szépségükről, de abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a szépek közül jó néhányan rendkívül tehetségesek is, így bájuk mellett kiemelkedő színészi játékukban is gyönyörködhet a nagyérdemű. Nehéz is volt közülük választani is.

Hiába kis ország a miénk, amikor a 20. század legszebb magyar színésznőinek sorát rövidre kellett zárni, az ember azt sem tudta, melyik ujját harapja.

Elejétől a végéig tartogatott nekünk szép színésznőket a 20. század

Egy korábbi galériánkban az 1930-1940-es évek magyar filmcsillagait már számba vettük. Ez nagy szerencse, mert Szeleczky Zita, Perczel Zita, Mezei Mária és társaik mellett nehéz lenne szó nélkül elmenni.

A 60-as évektől tündöklő Pécsi Ildikó az egyik legszebb magyar színésznőként gyakran fordult meg címlapokon is
A 60-as évektől tündöklő Pécsi Ildikó az egyik legszebb magyar színésznőként gyakran fordult meg címlapokon is

A 20. század középső néhány évtizedében is bőven akadtak csodálatos szépségek, akiket a színpadon és a filmvásznon, és immár színes kópiákon nézhetett meg újra és újra a közönség. Várkonyi Zoltán rendezésében például Jókai Mór-regények adaptációiban szebbnél szebb színésznők játékát élvezhetjük a mai napig a tekercsek digitalizált változatának hála. Pécsi Ildikó, Venczel Vera, Szerencsi Éva, Béres Ilona csak néhány azok közül, akik ma is a képernyő vagy a monitor elé bilincselnek színészi alakításuk mellett időtlen szépségükkel is.

A galéria első képére kattintva elindul fotóválogatásunk, amely alatt a cikkünk folytatódik.

Nem csak szépek, a hangjuk is egyedi

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy a 20. századi Magyarország legszebb színésznőinek listája még sok-sok oldalon keresztül folytatódhatna. Minden bizonnyal kimaradt a teljességre messze nem is törekvő felsorolásunkból számtalan színésznő, akinek itt lenne a helye. Mindenesetre galériánk válogatását készítve arra lettünk figyelmesek, a legtöbb hazai színésznő szépség egyszerre különleges hanggal is van megáldva: Karády Katalin vagy Tolnay Klári hangja azonnal felcsendül bennünk, de Ruttkai Éva, Szerencsi Éva, Béres Ilona, Básti Juli, Udvaros Dorottya vagy Ráckevei Anna ugyancsak kitűnő példa ugyanerre.

Ismerve a hazai tehetségeket joggal bízhatunk a későbbiekben a fenti galéria folytatásában, amelybe immár a még fiatalabb generációhoz tartozó szépséges hazai színésznők is belekerülhetnek majd.

Ha vonz ez a világ, lapozz bele a 20. század elejének legnagyobb filmcsillagait bemutató fényképalbumunkba is.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek