Ezeket a könyveket vidd magaddal a nyaralásra!

GettyImages-1032831468

Ha vízparton, a hegyekben, nyüzsgő nagyvárosban vagy eldugott kis faluban töltöd a vakációdat, pár jó könyvet mindenképpen dobj be a bőröndödbe.

Azok, akik egész évben nem vesznek könyvet, két időszakban biztos, hogy kivételt tesznek: karácsonykor és a nyaralás közeledtével. Ilyenkor van lehetőségünk kikapcsolódni, és a vízparton heverészve vagy a teraszon üldögélve elővenni egy-két kötetet. Összegyűjtöttük a szezon legnagyobb kedvenceit. 

Kate Atkinson: A léhaság szentélyei

1926. London. A szédítő éjszakai élet, őrület, pezsgés. A főszereplő, Nellie Coker a mulatók világának királynője, aki hat gyermeket nevel, és kőkeményen menetel a siker felé. Ezzel azonban ellenségeket is szerez, és fenyegetésekben sincs hiány. A csillogás mögött sötét árnyak ólálkodnak. 

A 20-as évek Londonjába kalauzol
A 20-as évek Londonjába kalauzol

A New York Times bestsellere, a Washington Post, a Time, a Guardian és a Booklist szerint az év könyve. Kate Atkinson humora és a patikamérlegen mért élvezet és szívfájdalom teszi letehetetlenné a könyvet. A főszereplő karakterét valós személy ihlette, a jazzkorszak hajnalának figuráit; nemeseket, hírességeket és bűnözőket hoztak össze a klubok, akiknek sorsa a regény lapjain összefonódik. 

Réz András: Para

A filmesztéta háromkötetnyi szorongása után most már a parák világába kalauzol. Karcos hangú, humoros, szatirikus regénye a mind ködösebb múltról és a felénk settenkedő jövőről szól, ahol egy különleges kapszulába zárt ápolónő, egy kamu összeesküvés-elméleteket gyártó vlogger és egy elveszetten kóválygó, nyugdíjas politikai káder sorsa észrevétlenül összefonódik. 

Szabad rajta nevetni
Szabad rajta nevetni

A szerző használati utasítása a regényhez:

1. Ez egy szatíra. A nagyon-nagyon közeli jövőben játszódik, szinte már itt is van.

2. A szatírán még nevetni is lehet/szabad.

3. A regény meg nem történt események alapján íródott. Csak nem teljesen mentes a hasonlóságoktól…

4. Ha valaki a szatíra mögött érzelmes gondolatokat vél felfedezni, nem a véletlen műve.

5. A regény szerint remélhetőleg nem kell csodának történnie ahhoz, hogy megérezzük/megértsük, milyen szerteágazó szálak fűznek bennünket egymáshoz. Ha valaki mélyen hisz a magányban, ezt a tartalmat felkavarónak találhatja.

Charlotte Wood: A gyerekek

A Hétvége című könyv sikere után az írónő legújabb története ismét egy ausztrál kisvárosban játszódik. Egy család sztorija, ahol a tagok eltávolodtak egymástól, ám amikor édesapjukat baleset éri és kórházba került, Mandy és testvérei hazatérnek, hogy szüleikkel legyenek a nehéz helyzetben. A régi sérelmek felszínre kerülnek, az egyik ápoló pedig felidéz egy sötét epizódot Mandy fiatalkorából, így a helyzet hirtelen fenyegetővé válik. Egy történet a megbocsátásról, felejtésről és emlékezésről. A szerző a Hétvégéhez hasonlóan ebben a könyvében is azt keresi, hogyan alakít – pusztít és formál – bennünket és kapcsolatainkat az idő múlása.

Saját kapcsolataink tükrében
Saját kapcsolataink tükrében

Carsten Henn: A történetsütödés 

A történet középpontjában Sofie, a volt balerina és Giacomo, az olasz pék áll. Sofie élete kisiklik, amikor nem táncolhat többé, és csupán azért vállal munkát a kis sütödében, hogy elüsse az időt. Miközben keresi önmagát és a választ a kérdésre, hogy ki is ő, ha nem tündökölhet színpadon, rátalál egy egyszerű ember bölcsességére, az apró dolgokban rejlő boldogságra és a bátorságra a változáshoz. A könyvsétáltató szerzőjének új könyve.

Meddig táncolhatunk még, miután elhallgatott a zene?
Meddig táncolhatunk még, miután elhallgatott a zene?

Grecsó Krisztián: Lányos apa

Családi történetek olvashatók ebben a könyvben: a szülőkről, akik nevelnek minket, vagy épp a szülőkről, akikké válhatunk. Hogyan határozzák meg a saját gyerekkorunk történetei a felnőttkori választásainkat? Meg lehet-e szakítani a rossz mintákat, meg lehet-e őrizni a jókat? Hogyan lehet érvényesen elmesélni, mekkora boldogság – minden nehézség ellenére – apává válni? 

Ha a nyaralás alatt jobban meg akarod magad érteni
Ha a nyaralás alatt jobban meg akarod magad érteni

Grecsó Krisztián történetei mindig egy apróságból indulnak – legyen az egy játszótéri séta a kislányával vagy egy kamaszkori emlék –, ám rendre olyan távlatot keresnek, amelynek segítségével nemcsak a szerző, de az olvasó is megértheti saját sorskérdéseit. A nehéz témák elmesélésén is átüt a derű, a boldogság keresése, amely minden ellenkező híresztelés ellenére nagyon bonyolult állapot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra