Nem véletlen volt az ország fővárosa ez az élményközpont

Nagyerdei Víztorony, Víztoronykert
Olvasási idő kb. 5 perc

A családi strand, állatkert, európai szintű játszótérkomplexum többgyerekes szerelmesei tökéletes úti célra bukkanhatnak országhatáron belül, ahogyan a magyar irodalom, festészet, élénk kulturális élet, a fürdőzés és a gourmet gasztrokiruccanások szenvedélyének hódolók is Debrecen városában, amely a hétvégén záruló virágkarnevállal csak egy fesztiválját tudja maga mögött az év számos nagy hírű rendezvénye közül.

Gourmet-kalandok

Debrecenbe látogatni az év bármely szakaszában fantasztikus családi élményt kínáló programmá vált kis- és nagygyerekes családoknak, de romantikázni vágyó szerelmeseknek, kultúrára szomjazó, vagy kifinomult ízlelőbimbójú ínyenceknek éppúgy. 

Az ország azon kevés vidékei közé tartozik a cívisváros, ahol a pandémia alatt nem bezártak, hanem újabb és újabb éttermek nyitották meg kapuikat a finomságokra vágyó vendégek előtt, akik nem csalódtak. Eredeti olasz különlegességeket és jól bevált fogásokat kóstolhatunk hiteles tálalásban, világszínvonalú környezetben, kiváló minőségben a DG Italiano – ristorante bar pizzeria falai között a Piac utcában. Az ínyenc falatokat kínáló ristorante amellett, hogy az ország egyik legjobb olasz gasztroélményét nyújtja, nagy presztízsű épületével már önmagában is élményt kínál, hiszen a Lábasházként ismert épület nemcsak a város egyik legrégebbi házaként vált méltán híressé, hanem Szabó Magda családjának tett szolgálataiért is.

A Gourmet Fesztivál is hasonló páratlan kulináris élményeket ígér évről évre
A Gourmet Fesztivál is hasonló páratlan kulináris élményeket ígér évről évreVisitDebrecen

Az épület utcafrontján a saját új-zélandi tapasztalatokra építő, szintén különleges atmoszférájú kávézóval találkozhatnak a kávékülönlegességek kedvelői, az angolszász ízvilágnak az eredeti pie változatos ízeire vágyó rajongói, vagy azok, akik kíváncsiak Szabó Magda családjának egykori üzlethelyiségére, ahol az írónő Régimódi történet című műve játszódik.

A Virágkarnevál is méltán vonz egyre többeket
A Virágkarnevál is méltán vonz egyre többeketVisitDebrecen

Szintén ikonikus gourmet-élménnyel kecsegtet a város híres Ikon étterme is, de még a koreai konyha hívei is ki tudják elégíteni extra gasztrokívánságaikat Debrecenben. Ezek után már az sem meglepő, ha a Hortobágy szomszédságában olyan kiváló éttermet is talál az odalátogató, ahol a haltepertős túrós csuszához párosított igazi harcsapaprikás éppen annyira az étlap szerves része, mint a különféle kalamári-, garnéla- és egyéb tengerihal-specialitások. A magas minőség és mindig friss alapanyagok mellett elkötelezett étterem kínálatának vezérelve megegyezik nevével: Csakhal!

Desszertnek egy kis kultúra

És a jóllakott turista elégedetten sétálhat reggelente a virágpiac szívderítő látványa mellett el a színes kavalkádot mutató piacra, vagy éppen a Déri Múzeumba, hogy mindenekelőtt és számos más érték mellett Munkácsy nagyszerű trilógiáját csodálhassa meg, amely vallási hovatartozástól függetlenül lebilincselő és különleges élményt garantáló.

A látvány és a hangulat mindenkit magával ragad
A látvány és a hangulat mindenkit magával ragadVisitDebrecen

A Debreceni Egyetem gyökerei az 1538-as alapítású híres református kollégiumig nyúlnak vissza, s napjainkban is rengeteg tudományterület jeles fiataljai tanulnak falai között országon belülről és messzi földről érkezve egyaránt. Az élénk egyetemi élet frissessége és szellemisége ma is meghatározó a város egyedülálló légkörében, mely egyszerre patinás és dinamikus.

Családdal

A híres Nagyerdő környéke önmagában is néhány napra tartalmas és izgalmas családi programokat nyújt, ahol az állatkert tökéletes kiegészítője a közelmúltban megnyílt tematikus játszótérkomplexumnak, a Sziget-kék néven egyre ismertebbé és joggal közkedveltebbé váló, ingyenes gyerekbirodalomnak. Más és más játékokra koncentráló játszótér-szigetecskékről van szó valójában, amelyek mindegyike külön-külön is felér egy megaszuper gyerekprogrammal, de így egybeömlesztve akár egy teljes napra nyújt kiváló és kellemesen fárasztó kikapcsolódást különböző korú gyerekek és szüleik számára.

Csak egy a park különleges részletei közül
Csak egy a park különleges részletei közülVisitDebrecen

A Nagyerdő emellett a fák sűrűjében megbúvó hatalmas sportarénájával, egész évben látogatható termálfürdőjével, világhírű élménystrandjával vagy akár csak romantikus parkjával is gyerekbarát és szemet gyönyörködtető látvány, ahol bátran szaladgálhatnak kicsik és nagyok, szellőztethetik tüdejüket fiatalok és idősek, töltődhetnek a pihenni vágyók a sok zöld által körülvéve. 

Az Aquaticum Strand világszínvonalú családi program minden korosztálynak
Az Aquaticum Strand világszínvonalú családi program minden korosztálynak

A vagány sportolni vágyók a bárként is működő Nagyerdei Víztornyot mászófalnak is használhatják, s lépcső nélkül, önerőből is feljuthatnak a torony magasába. A pontot az i-re a víztorony melletti szökőkút kreatív felhasználása teszi fel, mely esténként Ködszínházént üzemel, amikor legyezőként széttáruló vízsugarára videókat vetítenek tavasztól őszig.

Fesztiválok

Évente legalább három-négy alkalommal, a minden évszakban elérhető, változatos lehetőségek mellett kiváló fesztiválokat talál a Debrecenbe érkező látogató: júniusban a Debrecziner Gourmet Fesztivál, júliusban a Campus Fesztivál, augusztusban a Debreceni Bor- és Jazznapok és a Virágkarnevál, de a szabadtéri színházi előadások és koncertek sokasága a nyár esti kivilágított Református Nagytemplom történelmi látványa előtt, vagy akár a karácsonyi vásár csak hab a tortán, izgalmasan kiegészítve a mindig elérhető programlehetőségeket.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek