Ne új darabokat keress: így lehetsz trendi a meglévő ruháiddal idén ősszel

GettyImages-1376359447

Az idén ősszel esedékes divattrendekhez könnyű lesz alkalmazkodni alapdarabokkal, és valódi, hétköznap is viselhető, szinte klasszikus, mégis extrém módon nőies öltözködéssel. Mindehhez olyan divatházak ajánlását adaptálhatjuk meglévő ruhadarabjainkra, mint a Dior, Valentino, Alexander McQueen, Saint Laurent, Louis Vuitton, Burberry, Giorgio Armani, Carolina Herrera, Paco Rabanne, Chanel, Balenciaga, Nina Ricci, Prada, Moschino, Schiaparelli, Ferragamo vagy akár a Dolce & Gabbana.

A Vogue segítségével a Dívány.hu olvasóinak 9 színes és impozáns csokorba szedtük a 2023/24-es őszi, téli divattrendek főbb ajánlásait, s mellé rendeltük azokat az alapdarabokat, amelyek biztos, hogy ott bujkálnak valahol vagy a szekrény mélyén, vagy az első fogasok egyikén, mert egyébként is napi használatban vannak. A legmenőbbek trendkínálatából könnyű lesz erre a szezonra választani: 

ápolva eltakaró éppen úgy van benne, mint pikánsan kivillantó, de szigorú, hivatali is pont annyira található közte, mint virágmintás vagy punkosan lázadó.

Fekete kabátok

A fekete, hosszú, gyakran oversize vagy széles válltömésű kabátok, zakók szigorúnak tűnnek, de könnyen bevethető alapdarabok, és biztosan van belőlük otthon legalább egy. Ezek a 2023/24-es őszi- téli szezonban nagy reneszánszukat élik majd. Piros magas sarkú körömcipővel teljesen más hangulatot ébresztenek, mint fekete magas szárú bakanccsal, de most bármelyik belefér, kinek melyik, ízlése, vérmérséklete, stílusa és lába állapotának függvényében.

Rumer Willis és Demi Moore is ismerik már a fekete kabátok és zakók trendjét
Rumer Willis és Demi Moore is ismerik már a fekete kabátok és zakók trendjétMichael Buckner / Getty Images Hungary

Fehér ingek

„Mindenféle változat jöhet” jeligére a fehér ingek, ingblúzok akár ruha hosszúságúra nyúlva vagy paplanvolumenű oversize kivitelezésben, gallérral vagy a nélkül, nyakkendővel, övvel vagy önmagában hasítanak majd ebben a szezonban, a legnagyobbak ajánlása szerint. És ugye, ilyenből is biztosan van otthon!

Ez is csak egy fehér ing…Getty Images Hungary
Ez is csak egy fehér ing…Getty Images HungaryMarc Piasecki

Irodai megjelenés

Szigorúbb, hivatalos megjelenést kölcsönöznek a halszálkás blézerek, nadrágkosztümök vagy éppen szoknyás ensemble kombinációk. A szürkék jól illeszthetők a fentebbi kategóriák egy-egy darabjával is, ha éppen az a cél. A nadrágok lehetnek magas derekúak, maszkulin szabásúk is, a cipő és a felső, a hajviselet és smink még úgy is elviheti majd a nőiesebb irányba az összképet, ha az a stílus áll hozzád közelebb.

Naná, hogy Charilze Theron ebben a szigorúbb viseletben is jól mutat
Naná, hogy Charilze Theron ebben a szigorúbb viseletben is jól mutatSwan Gallet / Getty Images Hungary

Kendők, sálak

Mit kendők vagy sálak? Egyenesen akár takarók, plédek, poncsók, minden színben, anyagvastagságban, lógva, vetve, tűzve könnyen teszik őszivé akár a nyári megjelenés darabjait is egy szempillantás alatt. A vállkendőket most merész brossokkal, kitűzőkkel vállra erősítve javasolják a menő divatházak, de megengedik azt is, hogy csak hanyagul átvetve tegyük vele bohókássá és melegséget sugárzóvá viseletünket. Kötött, szövet vagy steppelt, kockás vagy csíkos, de egyszínű és akár ballon is lehet, csak szerényen apró ne legyen.

Egy merész aranybross még tovább fokozhatja a drámai hatást, a 2023-as őszi, téli trend is erre bátorít
Egy merész aranybross még tovább fokozhatja a drámai hatást, a 2023-as őszi, téli trend is erre bátorítDaniele Venturelli / Getty Images Hungary

Virágmintás

A romantikus tavaszi, nyári virágok virágkorukat élik most ősszel és télen is, csak talán színeikben lehetnek mérsékeltebbek, tompábbak, az évszakhoz illően. Az élénk tiritarka helyett a hűvösebbel inkább a monokróm virágmintás nyomatok harmonizálnak.

Virágminta őszi-téli kivitelben
Virágminta őszi-téli kivitelbenMichael Buckner / Getty Images Hungary

Vivienne Westwoodra emlékezve

A punkos, lázadó, de nőies stílusnak való látványos adózást az angol divattervező ikon sajnálatos decemberi halála váltotta ki a tervezőtársadalom többi tagjából. A szellemes, de rebellis stílus merészen nőies és egyszerre punkos életérzése most ősszel és télen többet jelöl a stílus kedvelésénél, tiszteletadásnak is szánják, melyhez könnyű csatlakozni.

Amiaya jól képviseli a bohókás változatát a punkos felfogásnak
Amiaya jól képviseli a bohókás változatát a punkos felfogásnakSwan Gallet / Getty Images Hungary

Homokóra sziluett

Fűzők, eltúlzott válltömések, széles övek tehetik láthatóvá az alakot, vagy homokórásabbá a kevésbé tökéletes formát is, mindenesetre ez a sziluett most újra előtérbe kerül. Nem nehéz vonzónak lennie, és ehhez is biztosan tudunk otthoni darabjainkkal alkalmazkodni.

Emma Watson öltözéke itt egyszerre homokóra sziluettű, fehér inges, fekete kabátos és nagy sálgalléros
Emma Watson öltözéke itt egyszerre homokóra sziluettű, fehér inges, fekete kabátos és nagy sálgallérosChristian Vierig / Getty Images Hungary

Hiányos öltözet

Az utcán ugyan nehezen elképzelhetők az áttetsző, csipkés, tüll, áttört őszi-téli viseletek, a horgolt pulóver alatti melltartó, vagy a nadrág helyett csak bugyi öltözéke, de kétségtelenül erre (is) biztatnak a divatházak. Home office idején, főleg támogatott fűtésárak mellett vagy speciális alkalmakkor azért így is lehetünk majd trendik mostanában.

Ez is a mostani trend része
Ez is a mostani trend részeMichael Buckner / Getty Images Hungary

Fémes csillogás

Nem lehet eléggé korán gondolni az ünnepekre sem.

Cher sokadik karácsonyára készülhet már, de a fémes csillogás még mindig jól áll neki
Cher sokadik karácsonyára készülhet már, de a fémes csillogás még mindig jól áll nekiMichael Buckner / Getty Images Hungary

Sőt már addig is kizökkent kicsit az őszi hangulatból a fémes csillogás, a nemesfémek színvilága, az arany és az ezüst glamourja. Használjuk ezeket is bátran a zordabb időben és a téli időjáráskor is.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek