Vilmosnak nem jár walesi hercegként az, amit apja kapott: ez lehet az oka

GettyImages-477044290

Az újdonsült király már kifejtette, hogy szeretné a monarchiát karcsúsítani: talán a walesi herceggel kapcsolatos döntését is a spórolás szülte.

III. Károly élete java részét walesi hercegként élte le: édesanyja 1952-ben lépett a trónra, amikor Károly mindössze négyéves volt. II. Erzsébet halálával Károly korábbi címe, a walesi hercegség Vilmosra szállt, ő azonban édesapjától eltérő módon lép az új szerepbe.

A jelenlegi tervek szerint Vilmosnak ugyanis nem lesz olyan beiktatási ünnepsége, mint amilyet Károlynak tartottak: őt 1969-ben ünnepélyes ceremónia keretében mutatta be édesanyja walesi hercegként. Az eseményen II. Erzsébet maga helyezett koronát fia fejére, majd a fiatalember felesküdött arra, hogy a királynő szövetségese lesz. A BBC cikke szerint ugyanakkor Vilmos walesi hercegként tett első hivatalos walesi útja kapcsán kiderült: most ilyen ceremónia egyáltalán nem szerepel a tervek között. Ennek könnyen lehet az az oka, hogy

a britek nem szívesen finanszíroznak hatalmas költséggel járó, a királyi családhoz kapcsolódó eseményeket,

amit III. Károly pontosan tud, ezért is akarja csökkenteni a királyi család dolgozó tagjainak létszámát is. 

Az előző walesi herceg beiktatási ünnepsége: II. Erzsébet és a későbbi III. Károly
Az előző walesi herceg beiktatási ünnepsége: II. Erzsébet és a későbbi III. KárolyMirrorpix / Getty Images Hungary

Az új walesi herceg, Vilmos számára nem idegen terep Wales: most ugyan először látogatott el oda új címét viselve, de korábban három évig él Anglesey-ben, első fiuk, György herceg is itt nevelkedett élete első néhány hónapjában. A közeljövőben is többször utaznak majd az országba. 

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra