Hihetetlen dolgot talált egy skót vízvezeték-szerelő munka közben

GettyImages-1346497433

Az edinburghi Peter Allan egy kuncsaftja régimódi, nagy házában dolgozott hétfőn, amikor a padlódeszka alá rejtve 135 éves palackba zárt üzenetre bukkant. A titkos levél szerzői tréfásan kívántak üzenni az utókornak.

Az 50 éves szakember egy radiátor átköltöztetése miatt bontotta fel a padlót a kicsiny, mindössze 3 × 4,5 méter átmérőjű helyiségben, amely egykor cselédek szobája lehetett; legnagyobb meglepetésére éppen ott, ahol lyukat ütött a padlódeszkán, egy üres whiskysüveget fedezett fel a vízvezetékek közé rejtve, benne egy megsárgult papírdarabbal – adta hírül a BBC. Allan azonnal szólt a ház tulajdonosának, a háziorvosként dolgozó Eilidh Stimpsonnak, akit meglepett és izgalomba hozott a különös felfedezés, azonban megvárta, amíg 10 és 8 éves gyerekei hazaérnek az iskolából, hogy együtt fedhessék fel a titokzatos papíros rejtélyét.

135 éves üzenetet találtak a palackban
135 éves üzenetet találtak a palackbanEilidh Stimpson

A doktornő kalapáccsal széttörte az üveget és kiszedte a papírlapot, melyen egy 1887. október 6-án keltezett rövid, kézzel írt üzenet volt olvasható: „James Ritchie és John Grieve készítették a padlózatot, de nem ők itták meg a whiskyt. Bárki találja meg ezt az üveget, számára valószínűleg rég porrá lettünk már.”

A család egyik ismerőse később csakugyan megtalálta a két férfi nevét az 1881-es népszámlálás során összeállított jegyzékben – mindkét néhai munkás a skót főváros néhány kilométerre található Newington városrészében élt. Stimpson úgy nyilatkozott, amint elkészülnek a munkálatok, egy új üzenet társaságában ismét whiskysüvegbe helyezik a papírlapot, és visszateszik a régi helyére, hogy a ház későbbi tulajdonosai ismét rátalálhassanak majd a jövőben.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra