Nem várt veszély leselkedik az utakon: erre most nagyon kell figyelni

Lontai Ildikó
veszely-ut-sofor
Olvasási idő kb. 2 perc

A korábban megkezdődött aratási időszak miatt mezőgazdasági munkagépek akadályozhatják a forgalmat, így számos vidéki útszakasz veszélyessé válik.

Veszélyesek lehetnek bizonyos vidéki útszakaszok, ugyanis országszerte zajlik az aratás, emiatt nagyobb számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek.

Veszélyes lehet a munkagépek előzése a közutakon

Az MTI közleményében Nagy István agrárminiszter arra emlékeztetett, hogy

idén sokkal korábban, június elején kezdődött meg a korai őszi árpa betakarításával az aratás a földeken, ezért az autósok az utakon gyakran találkozhatnak mezőgazdasági munkagépekkel.

A miniszter az aratás miatt nagyobb figyelmet kér a közlekedésben résztvevőktől.

A lassan haladó mezőgazdasági munkagépek miatt veszélyes lehet több útszakasz, így fokozott figyelem szükséges az autósok részéről
A lassan haladó mezőgazdasági munkagépek miatt veszélyes lehet több útszakasz, így fokozott figyelem szükséges az autósok részérőlFeifei Cui-Paoluzzo / Getty Images Hungary

„A balesetek elkerülése és a biztonságos közlekedés érdekében tanúsítsunk fokozott türelmet a kombájnokkal, valamint a traktorokkal, szállítójárművekkel szemben, és ezeket észlelve óvatosabban közlekedjünk" – fogalmazott Nagy István.

Az alacsony sebességgel haladó mezőgazdasági gépek mögött feltorlódhat a forgalom.

Fontos biztonsági tanácsok

A nagyobb sebességgel haladó járművek vezetői, csak akkor kezdjenek előzésbe, ha a manőver biztonságosan kivitelezhető, és a befejezéséhez szükséges útszakasz jól belátható. A nagyméretű gépeket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel érdemes megközelíteni, felkészülve az esetleges irányváltoztatásra.

A miniszter arra számít, hogy az idei időjárás következtében a nyári betakarítási munkálatok a szokásosnál sokkal előbb befejeződhetnek. Fontos ugyanakkor hazánk biztonságos élelmiszer-ellátásához, hogy a földekről a termények minél hamarabb érjék el a célállomásaikat.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek