A legmagasabb fokú riasztást adták ki öt vármegyére

GettyImages-1334455570

Nem kímél bennünket a nyár az utolsó napjain sem, extrém meleggel és jégesővel, lassan búcsúznak a forró napok. Mutatjuk, mi várható ma.

Lassan véget érnek a forró nyári napok, azonban ma még extrém melegre és egyéb veszélyekre is készülhetünk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az alábbi vármegyék érintettek másod- vagy harmadfokú riasztásban.

A hétvégihez hasonló forróság, a magas napi középhőmérséklet miatt adott ki figyelmeztetést hétfő éjfélig az OMSZ az alföldi vármegyékre.

Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar és Békés vármegye átlagos napi hőmérséklete 29 fok körül várható az előrejelzések szerint.

Az ország nyugati része sem menekül még a forróság elől, Komárom-Esztergom, Somogy és Baranya, illetve Nógrád vármegyét kivéve – bár ott is citromsárga riasztásra kell készülni –, a többi vármegyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben. 

A függönyöket ma még inkább tartsuk összehúzva
A függönyöket ma még inkább tartsuk összehúzvaTara Moore / Getty Images Hungary

Délután érkezik a vihar

A délután folyamán már nem csak a meleg miatt kell vigyáznunk, nyugat felől zivatar érkezik heves széllökésekkel, ami az esti órákra éri el várhatóan az ország középső részét. 60–90 km/h széllökések, intenzív, hirtelen nagy mennyiségű csapadék és akár jégeső is előfordulhat. 

A frontérzékenyek számára nincs jó hírünk, az elmúlt napokban, az extrém meleg miatt érzékennyé vált szervezetet a lehűlés még inkább kimerítheti

 A meteorológusok figyelmeztetnek arra is, hogy akár szupercellák is kialakulhatnak a viharral sújtott területeken a hosszan tartó, nagy forróság miatt. Lehetőség szerint tervezzünk előre, hogy otthonunkban se okozhasson kárt egy esetleges komolyabb szélvihar vagy jég. Még van egy kis időnk. 

A tornádószerű légköri képződmények kifejezetten veszélyesek lehetnek, ha nem készülünk rájuk, igyekezzünk zárt helyen maradni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra