Mosdatlan, Trágyanevű és Nyúllábú – tudod, mely uralkodókat hívták így?

I Lipot.png

Az angol I. Richárd neve valószínűleg sokakból hívja elő az Oroszlánszívű ragadványnevet is, de nem ő az egyetlen a történelemben, akit különös jelzővel illettek. A kérdés csak az, vajon mennyire ismered ezeket az uralkodókat.

Jól figyelj, mert a kvízben megkérdezett királyok közül nem mindenki szerepelt az általános és középiskolai tankönyvekben. Így már még izgalmasabb, hogy tízből vajon hány kérdésre tudod majd a választ.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-4 pont: Ennyire nehéz volt a kvíz? Esetleg csak megkoptak már a történelmi ismereteid, vagy sosem érdekeltek igazán az uralkodók? Ha egy kicsit a mélyére ásol, jót szórakozol majd a különös neveken, van belőlük bőven.

5-7 pont: Nem is olyan rossz, de azért még nem tökéletes. Talán pont olyan neveket választottunk a fejtörőhöz, amelyeket nem ismertél, vagy talán már el is felejtettél?

8-10 pont: Ez igen, te a történelmi személyek nagy tudora vagy! De vajon a történelem nagy találkozásairól is ennyit tudsz?

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek