Jobb, ha már most készülsz! Ilyen lesz az idei kötelező boltzár

GettyImages-1244178397

Bár az augusztus 20-ai államalapítás ünnepe miatt nem lesz hosszú hétvégénk, a jeles nap – amely egyben munkaszüneti nap is – alkalmából a szokásoknak megfelelően a legtöbb üzlet zárva tart majd. A hétvégi bevásárlást tervezőknek éppen ezért érdemes jó előre átgondolniuk, hogy mire is lesz szükségük a hét utolsó napjaiban.

A most következő hétvége nem csupán a gazdag ünnepi programkínálat miatt lesz más, mint amit megszoktunk. Kevés kivételtől eltekintve zárva lesznek a boltok, a piacok és a nagyáruházak. Az állami ünnepnapokra vonatkozó szabályok szerint csupán a benzinkutak, a kisközértek és egyes trafikok lehetnek majd nyitva, de a patikák közül is csak az éppen ügyeletet teljesítőkben kérhetünk majd segítséget.

Így alakul a boltok ünnepi nyitvatartása

Bár a legtöbben a vasárnapokat általában a családjuk körében töltik, ha valaki mégis erre a napra időzítené az éppen aktuális nagybevásárlást, jobb, ha már ma számba veszi, mire is lesz szüksége a hétvégén. Az üzletek többsége ugyanis nem nyit ki augusztus 20-án. Aki szeretné elkerülni a boltokban a nagy tömeget és a sorban állást, annak azt ajánljuk, már ma szerezze be a hosszabb szavatossággal rendelkező termékeket.

Az ünnepi nyitvatartás miatt jobb, ha már ma elkezdjük beszerezni azt, amire hétvégén szükségünk lehet
Az ünnepi nyitvatartás miatt jobb, ha már ma elkezdjük beszerezni azt, amire hétvégén szükségünk lehetPixelsEffect / Getty Images Hungary

Hogy megkönnyítsük a készülődést, összegyűjtöttük, hogyan változik az üzletek nyitvatartása vasárnap. 

Augusztus 20-án, vasárnap a nagyobb áruházak közül nem nyit ki az Aldi, az Auchan, a CBA, a Lidl, a Tesco a Penny Market, továbbá zárva tartanak a nemzeti ünnepen a Spar és az Interspar üzletek is. Ha azonban vasárnap még gyorsan szükség lenne valamire, a benzinkutakon található Spar Express üzletek zöme az augusztus 20-án is 0–24-es nyitvatartással működik. 

A hipermarketekben lévő kisebb üzletek – az áruházhoz hasonlóan – szintén nem lesznek nyitva vasárnap.

Az államalapítás ünnepét megelőző és az azt követő napokon a legtöbb üzlet a megszokott nyitvatartás szerint fogadja a vásárlókat, ám az esetleges változásokról érdemes indulás előtt tájékozódni.

Az ügyeletes gyógyszertárak természetesen nyitva tartanak az ünnepnapon is.

Ami biztosan nyitva lesz

A benzinkutak és az ügyeletes patikák mellett augusztus 20-án nyitva tarthatnak a virágboltok, az újságárusok, az édességboltok, az éttermek, illetve az egyéb vendéglátó- és szórakozóhelyek. A dohányboltok és nonstop kisboltok is fogadhatják a vásárlókat, de csak akkor, ha nem alkalmazott, hanem tulajdonos vagy annak családtagja szolgálja ki a betérőket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra