2000 forint lesz a belépőjegy ebbe az európai városba

GettyImages-1473508291

A tömegturizmus és az abból származó kellemetlenségek elkerülése érdekében Olaszország egyik legkedveltebb és leglátogatottabb városa a világon elősként belépődíjat szed majd azoktól a látogatóktól, akik egynapos kirándulásra érkeznek.

A tervek szerint Velencében 2024 tavaszától a látogatóiknak öt eurót, azaz mintegy kétezer forintot kell majd fizetniük a városba való belépés után, ha csak sétálni, nézelődni érkeznek, és nem maradnak ott éjszakára.

Velencében jövőre léphet életbe a változás

A „víz városában” egyelőre csak 30 napos kísérleti jelleggel vezetik be a látogatójegy megvásárlását – mondta Luigi Brugnaro polgármester, hozzátéve: díjat nem egy konkrét naptári hónapra vetnék ki, hanem szúrópróbaszerűen jelölnének ki az év során olyan napokat, például ünnepi hétvégéket és a karneváli csúcsidőszakokat, amelyek általában a legforgalmasabbak Velencében. 

Velencében a turizmus mellett a helyiek igényeire is figyelni szeretnének
Velencében a turizmus mellett a helyiek igényeire is figyelni szeretnénekGetty Images / Getty Images Hungary

A belépődíjjal a városvezetés célja az, hogy bizonyos időszakokban visszaszorítsák a tömegturizmust.

Nem minden turistának kell majd fizetnie

Az előzetes tervek szerint Velence óvárosába minden 14 év feletti turistának belépőjegyet kellene majd fizetnie, ha egynapos látogatásra érkezik. A díj megfizetése alól csak a helyiek, az ingázók és a városban adót fizetők, valamint a településen éjszakázó turisták és a sportesemények résztvevői mentesülnek. 

A belépődíj-fizetés nem új keletű gondolat Velencében.

Az olasz városban már 2019-ben óta tervezik a látogatói díj bevezetését, melyet most sem szeretnének kiterjeszteni a Velencei-lagúna szigetekre, Buranóra és Muranóra.

A város vezetése a díj bevezetését azzal magyarázta, hogy csak így tudják megtartani az egyensúlyt, hogy Velence egyszerre lehessen lakóhely és a turisták által kedvelt célpont is. A belépődíj bevezetéséről és annak végleges formájáról várhatóan szeptember közepén dönt a város képviselő-testülete.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra