18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A 6 legjobb társasjáték felnőtteknek

GettyImages-1440476453
Olvasási idő kb. 5 perc

A barátokkal töltött nyári esték hangulatát még inkább feldobják a felnőtteknek készült társasjátékok. Van köztük izgalmas, a tudásunkat vagy éppen a kreativitásunkat összemérő, de akadnak egészen pikánsak is.

Tökéletes választás azok számára a felnőtt-társasjáték, akik szeretnének egy kicsit lazítani a fárasztó hétköznapok után. A Dívány összegyűjtötte a 6 legjobbat.

Milyen gyorsan döntesz?

A Bal jobb dilemma nevű társasjáték egy igazi csapatépítő játék, ami teszteli a gondolkodási időnket, és hogy milyen gyorsan tudunk megoldani egy őrült feladatot. Játék közben az a cél, hogy minél több dilemmát oldjunk meg, de minden döntésnek következménye van. Legalább négy játékos szükséges hozzá, családok is játszhatják. A játék időtartama változó, azonban általában 30-60 percet vesz igénybe

Feldobják a hangulatot a felnőtt társasjátékok
Feldobják a hangulatot a felnőtt társasjátékokLacheev / Getty Images Hungary

Sötét humor a börtönből

A Fogda Szappant kártyajátékban nincsenek győztesek, csak egy vesztes, játék közben azonban garantált a jókedv. A résztvevők egy börtön rabjainak a szerepét veszik át, ahol mindenki azon munkálkodik, hogy ne kelljen kijátszania a végzetes Szappan kártyát. Rájönnek vajon, hogy mi a túlélés kulcsa? Az biztos, hogy kell hozzá a blöffölés és némi árulás is... Legalább három játékos kell hozzá, 5-15 perc alatt végigjátszható, és csak 18 éves kortól ajánlott.

Ez a titka a jó házibulinak

Egy jó társasjátékkal garantált a vidámság
Egy jó társasjátékkal garantált a vidámságGeorgi Fadejev / Getty Images Hungary

A Buliszerviz nevű, felnőtteknek készült társasjáték garantáltan feldobja a hangulatot minden házibuliban. A változatos és korántsem megszokott feladatokban bővelkedő társas igazán szórakoztató kihívások elé állítja a játékosokat. Aki pedig igazán bevállalós, az pikánsabb feladatok közül is választhat. A játékosok ajánlott száma 4-8 fő, 60-90 perc az átlagos játékidő, és szigorúan felnőtteknek szól.

Készülsz a világvégére? Akkor ez neked szól!

A Túlélők Viadala társasjátékot azok értékelik majd igazán, akik úgy érzik, már készen állnak a világvégére. Akik pedig még nem, nekik mindenképpen érdemes kipróbálniuk játékos formában, hogyan állnák meg a helyüket a túlélők viadalában. Ez a kvízjátékba oltott szerepjáték egyszerre szórakoztat, illetve vértez fel valóban hasznos tudással arra az esetre, ha egyszer valóban ránk köszönt a vég, legyen szó hosszú téli áramszünetről, repülőgép-katasztrófáról vagy zombiapokalipszisről. A 60-90 percig tartó játékhoz legalább ketten kellenek, akik már elmúltak 14 évesek.

Rossz napod volt? Nyerj vele!

A malőr 50 árnyalata (angol nevén: Shit Happens: 50 Shades of Shit) nevű társasjáték vicces formában idézi fel azokat a napokat, mikor úgy éreztük, nekünk semmi sem sikerül. Humorosan és provokatív módon mutatja be az élet különböző nehézségeit, és nemcsak szórakoztat, de a szociális készségeinket is fejleszti. Játék közben meg kell vitatni azokat a nehézségeket, melyeket a kártyák mutatnak be, a megoldás csak rajtad áll! A vicces válaszok garantálják a felnőtt baráti társaságok szórakozását. A játékosok ajánlott száma 2-8 fő, a játékidő átlagosan fél óra.

Rossz az, aki rosszra gondol!

Van olyan felnőtt-társasjáték, amit kettesben is lehet játszani
Van olyan felnőtt-társasjáték, amit kettesben is lehet játszaniProfessionalStudioImages / Getty Images Hungary

Hátsó Gondolatok felnőtt társasjátékban szinte kötelező mindent félreérteni. Amikor már egy ártatlan, bár többértelmű szótól is huncut fény csillan a játékosok szemében, akkor indul az igazi buli! A zavarba ejtő feladványok szigorúan 18 éven felülieknek szólnak. Akár két személy is játszhatja a játékot, amely átlagosan 45-60 percig tart.

Ha arról is olvasnál milyen társasjátékokkal szórakoztatták magukat az ókorban, kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek