Hiába a tehetség, nem tudtak élni vele: színészek, akik mégsem futottak be

GettyImages-102391920

Bár olyan filmekben szerepeltek, mint a Star Wars vagy a Dirty Dancing, ez mégsem jelentett belépőt azon A listás sztárok klubjába, akik évtizedekig ott tudnak maradni Hollywood élvonalában. Akad köztük, aki autóversenyző lett, más a farmján gazdálkodik és teljesen eltűnt a címlapokról.

Bizonyára te is olvastál már olyan sztorikat, ahol a leendő sztár évekig pincérnőként dolgozott, munka után pedig színészleckéket vett és válogatásokra rohant, hogy talán ezúttal őt fedezik fel. A történetnek általában pozitív a vége, ám vannak, akik megkapják életük lehetőségét, mégsem lesz belőlük az Oscar-gálák állandó vendége. 

Taylor Lautner – rossz forgatókönyvet választott

A 2000-es évek vége alapján azt hihettük, Taylor Lautner az új hollywoodi csillagok egyike lesz; a Twilight óriási sikere legalábbis ezt a jövőt vetítette előre. Ám míg Kristen Stewart és Robert Pattinson tudott élni az Alkonyat-saga jelentette óriási ismertséggel, addig Lautnernek nem sikerült túllépnie Jacob, a vérfarkas karakterén.

Ma már inkább feleségével közös podcastjáról ismert a sztár
Ma már inkább feleségével közös podcastjáról ismert a sztárNbc / Getty Images Hungary

Ráadásul, elvállalta az Elhurcolva című akcióthriller főszerepét, amely óriásit bukott, és beverte az utolsó koporsószeget a karrierjébe. Manapság feleségével közös podcastját vezeti, akivel azzal hívták fel magukra a figyelmet, hogy miután elvette Taylor Dome-ot, a nő felvette a vezetéknevét, így mindkettőjüket Taylor Lautnernek hívják. 

Claire Forlani – tragédia után tűnt el

Tegye fel a kezét, aki nem sírt a Ha eljön Joe Black című film végén! Ugye hogy mindenki elmorzsolt egy-két könnycseppet? A történet szerint a Halál Brad Pitt bőrébe bújva érkezik a gazdag és befolyásos William Parrishért, ám néhány nap haladékot ad, hogy megismerhesse a földi életet és beleszeressen Parrish lányába, akit Claire Forlani alakított. Ilyen partnerek mellett szinte kötelező lett volna az A listás színészek körébe kerülni, ám Claire-t óriási megrázkódtatás érte: meghalt az édesanyja, aki saját bevallása szerint a biztonságot jelentette számára. Így hátat fordított a nagy amerikai álomnak, és ma már inkább színházi színészként ismert. 

Brad Pitt az életben is a párja volt
Brad Pitt az életben is a párja voltArchive Photos / Getty Images Hungary

Patrick Dempsey – az autóversenyzés jobban érdekelte

A Grace klinika Dr. Shepherdje, Patrick Dempsey már tizenévesen filmekben szerepelt, majd 21 évesen elvette feleségük két évtizeddel idősebb menedzserét. A csúnya válás majdnem a karrierjébe került, ám a kórházi sorozat igazi szupersztárt csinált belőle. Filmszerepeket azonban már ritkábban kapott; a Mindenütt nő című moziban Reese Witherspoon volt a partnere, és Bridget Jones mellett is feltűnt, ám sosem rajongott valójában a csillogásért, így inkább az autóversenyzői karrierjét helyezte előtérbe. 

Dr. Patrick Shepherdként az egész világ kedvence volt
Dr. Patrick Shepherdként az egész világ kedvence voltAxelle/Bauer-Griffin / Getty Images Hungary

Jennifer Grey – plasztikai műtét lett a veszte

Mindannyian ismerjük a „Babyt senki sem ültetheti a sarokba” mondatot, a fiatal, jól nevelt lány és a sármos, vagány táncosfiú szerelmének történetét, a Dirty Dancinget. 1987-ben egy csapásra lett világhírű Jennifer Grey, ám a zajos siker folytatása elmaradt.

Ma már az egykori rajongók sem ismerik fel
Ma már az egykori rajongók sem ismerik felLou Rocco / Getty Images Hungary

Ebben valószínűleg annak is nagy szerepe volt, hogy a 90-es évek elején megműttette karakteres vonalú orrát. Saját bevallása szerint attól a pillanattól senki nem ismerte fel az utcán, és még az is eszébe jutott, hogy nevet változtat, hogy egy másik színésznőként folytassa a karrierjét. Kisebb szerepekben ugyan feltűnt – például a Jóbarátokban egy epizód erejéig –, de közel sem lett akkora sztár, mint partnere, az azóta elhunyt Patrick Swayze. Akivel a pletykák szerint kimondottan nem kedvelték egymást.

Mark Hamill – a Star Wars árnyékából nem tudott kilépni

A Star Wars nagy triójából egyedül Harrison Fordnak sikerült kilépnie a legendás film árnyékából. Mark Hamillnek is, aki Luke Skywalkert alakította, minden esélye megvolt arra, hogy szupersztár legyen.

A Csillagok háborúja után nem kért a szőke szépfiú szerepéből
A Csillagok háborúja után nem kért a szőke szépfiú szerepébőlRich Fury / Getty Images Hungary

Ő azonban a trilógia után nem kért a szépfiú szerepből, ám a fénykardot és a messzi-messzi galaxist nem tudta hátrahagyni; annyira azonosították Skywalkerrel, hogy sorra maradt le a szerepekről. Végül a szinkronizálásban találta meg önmagát, a nagy visszatérés pedig a Star Wars új részeiben történt meg, ahol ismét összeállít a nagy csapat: Harrison Ford, Carrie Fisher és Mark Hamill. 

Carrie-Anne Moss – összenőtt a fekete napszemüveggel

A modellből lett színésznőt ugyanúgy leghíresebb szerepével azonosítják, mint Mark Hamillt. Érdekesség, hogy a Szex és New Yorkban harcba szállt Carrie szerepéért, ám végül Sarah Jessica Parker kiütötte a nyeregből és egy évvel később így kezdhette el forgatni a Mátrixot. Az ikonikus film után akkora sztár lett, hogy nem vehetett fel fekete napszemüveget az utcán, mert anélkül kevésbé ismerték fel a rajongók.

Végigjárta a hollywoodi ranglétrát
Végigjárta a hollywoodi ranglétrátBrent N. Clarke / Getty Images Hungary

Később szerepelt a Mementóban és a Csokoládé című filmben Juliette Bincohe és Johnny Depp oldalán, ám sokak szerint annyira összenőtt Trinityvel, hogy emiatt nem tudott megkapaszkodni az A listás sztárok világában. Manapság inkább sorozatokban játszik. 

Hayden Christensen – inkább gazdálkodónak állt

Tavaly visszatért a Star Wars-univerzumba
Tavaly visszatért a Star Wars-univerzumbaKarwai Tang / Getty Images Hungary

A 2000-es évek elején a Klónok támadása és a Sithek bosszúja ifjú Anakin Skywalkereként robbant be a köztudatba. Bár sokan kételkedtek színészi képességeiben, egy ilyen belépő lehetőséget adhatott volna, hogy más szerepekben is bizonyíthasson. Néhány próbálkozás után azonban úgy döntött, felhagy a színészkedéssel: évek óta érdekelte a gazdálkodás, így Kanadában vásárolt egy nagyobb földterületet, és ott telepedett le. Amikor arról kérdezték, hogy miért vonult vissza, úgy fogalmazott: nem érzi, hogy megérdemelte volna ezt az óriási figyelmet, és nem akarja azt érezni, hogy csupán egy nagy hullámot lovagolt meg az életben. Tavaly azonban visszatért az Obi-Wan Kenobi-sorozat kedvéért. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra