Mutatjuk, melyik testalkathoz melyik szoknya áll a legjobban

szoknya6
Olvasási idő kb. 7 perc

Egy jól kiválasztott szoknya nemcsak nőiesebbé és elegánsabbá tesz, hanem a rafinált szabásnak köszönhetően akár kilókat is lefaraghat rólad. Elrejtheti azokat a gömbölyödő vagy általad kevésbé kedvelt idomokat, amiket nem szeretnél kihangsúlyozni magadon, vagy akár dúsabbá is teheti a keskeny csípődet. Alma, körte, eper vagy homokóra formájú az alakod? Megmutatjuk, melyik szoknya áll jól neked.

Hogy megtudd, pontosan milyen formájú a testalkatod, először is keress egy szabócentit, vagy egy közepesen széles övet. Állj a tükör elé fehérneműben, hogy megnézhesd, hogyan aránylik egymáshoz a vállad, a derekad és a csípőd, ugyanis ezek szélessége és egymáshoz való viszonya határozza meg, milyen formájú a tested.
A centi vagy az öv egyik végét illeszd a vállcsontodhoz – ez az a könnyen kitapintható csont, ami a válladnál kidudorodik –, és lógasd le egyenesen úgy, hogy ne érjen a földre. Ha a mérőeszközön túl lóg a csípőd, mert szélesebb, mint a vállad, akkor körte alkat vagy. Ha a vállad és a csípőd egy vonalban van, és közte a derekad szépen kirajzolódik, akkor homokóra vagy, ha pedig a csípőd nem ér hozzá a mérőszalaghoz, mert a vállad szélesebb, mint a csípőd, akkor alma vagy eper alkat vagy.
Ezt azért nagyon fontos tudni, mert minden testformának megvannak az előnyös és előnytelen szoknyafazonjai, amelyek kihangsúlyoznak vagy elfednek bizonyos testrészeket. 

Körte: legyen a szoknya egyszerű, ami kiemeli a derekadat

Ha körte alkatod van, akkor a felső- és az alsótested között egy vagy két ruhaméretbeli különbség is lehet. Hangsúlyos a gömbölyű csípőd, a kerek feneked és a combod, de a vállad keskeny, és a melled sem igazán hangsúlyos.

Az A vonalú szoknya rafináltan elrejti a körte testalkatú hölgyek csípőjét
Az A vonalú szoknya rafináltan elrejti a körte testalkatú hölgyek csípőjét

Adottságaidból adódóan érdemes úgy szoknyát választanod, hogy eltereld a figyelmet a csípő-fenék vonalról. A csípőre cuppanó, térdnél szűkülő ceruzaszoknya helyett válassz inkább A vonalú szoknyát. Ez mérsékli az alsó- és felsőtest közötti aránybeli különbséget, és elvesz a csípő hangsúlyosságából. 

A szoknyához válassz olyan blúzt, amiben van válltömés, vagy húzott, fodros az ujja, mert ezzel kihozhatod a válladat a csípőd vonaláig. De hogy a hangsúly a derékon maradjon, a szoknyához választott blúzod semmiképpen ne legyen bő szabású, és mindig tűrd be a szoknyába. A fókusz még inkább a derekadra kerül, ha övet is teszel a szoknyához.

A nagyon széles csípőt és a vastagabb combokat a nehezebb esésű szoknyákkal palástolhatod. Ha mindenképpen ragaszkodsz az egyenes szoknyához, akkor olyat válassz, ami a csípőd legszélesebb pontjától lefelé szűkülés nélkül, egyenesen halad a térdedig. 

Az alkatodhoz a legjobb választás az A vonalú midiszoknya és a legalább térdig érő átlapolós szoknyafazon. 

A rakott szoknyáknál figyelj arra, hogy a berakások ne a csípőd tetején kezdődjenek, hanem inkább a csípő közepén. A szoknyáid csípőrésze mindig legyen egyszerű, zseb nélküli, ráncolástól, berakásoktól mentes. 

Alma: legjobb választás a ceruzaszoknya lesz

Ha alma alkatod van, akkor te vagy az a nő, aki úgy érzi, nincs dereka. Természetesen ez nem így van, neked is van derekad, csak amikor a tükör előtt a szabócentivel kerested, neked sokkal kisebb volt annak a „lyuknak” az íve, ami a melled és a csípőd között kirajzolódott. Leghangsúlyosabb testrészed a hasad, mindeközben gyönyörű, formás lábaid, szép térded és kecses bokád van. Éppen ezért vétek lenne ezeket elrejteni.

Ha alma alkat vagy, a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal
Ha alma alkat vagy, a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal

Számodra a legjobb választás az egyenes vonalú ceruzaszoknya, de csak normál derékmagassággal. A magasított derék egyáltalán nem előnyös, mert épp arra hívja fel a figyelmet, amit épp el szeretnél takarni. Éppen ezért a magas derekú, nagy masniba megköthető, saját anyagából készült öves, vagy deréktájon egyéb díszítéssel ellátott szoknyákról le kell mondanod. Ha dúsabban fodrozódó szoknyát szeretnél viselni, akkor ügyelj arra, hogy ez a rész a hasad alatt kezdődjön. A rakott szoknyát pedig felejtsd el.

Az övről sem kell lemondanod, ha nem a derekadon szeretnéd hordani.

Ne reménykedj, önmagában az öv nem fogja előhozni a derekad. A felsőtested legvékonyabb része neked kicsit magasabban, a melled alatt van. Ha mindenáron övet szeretnél hordani egy bő ruhához, akkor ide, vagy a hasad alatti csípőrészre csatolj fel egy vékony, mindössze néhány centis övet. Ez utóbbi választás inkább a csípődet kerekíti, és nem a hasadat.

A szoknya hosszánál ügyelj arra, hogy legfeljebb térd közepéig érjen, de sokkal jobb, ha ennél rövidebb. A bokáig érő nem a te fazonod. Ha A vonalú szoknyához lenne kedved, azt is viselheted bátran, jó döntés, ha egy könnyebb anyagból készült darabot választasz.

Eper: csípőtájékon játszhatsz a szabásvonallal

Az eperre vagy egy fordított háromszögre hasonlít a testalkatod, ha vállban vagy mellben erősebb vagy a csípődhöz képest. A nők körében viszonylag ritka ez a testforma.

Eperként akkor érzed majd magad a legjobban a ruhádban, ha kerülöd a csípőre feszülő szoknyát. Előnyös azonban a bővebb, derékban húzott, rakott szoknya vagy a tulipán fazon. A csípődet nemcsak a szoknya szabásvonalával, hanem egy jó blúzválasztással is szélesítheted. Viselj olyan felsőt, ami szabadon hagyja válladat, de már a csónaknyak is kiválóan megfelel a célnak. 

Téglalap: a sellő fazon is jól áll neked

Ha a sportosabb testalkatú nők táborát erősíted, akkor a mérés során nem lesz nagy különbség a mell-derék-csípő méreteid között. A te feladatod az, hogy a szoknyával kerekebb és íveltebb csípőt mutass. Ehhez keress könnyű esésű, nehezebb anyagból varrt, A vonalú vagy tulipán fazonú szoknyát. 

A csípő kerekítéséhez kiválóan alkalmas a lefelé picit szűkülő, bokáig vagy térdig érő sellő szabású fazon.

Bátran választhatsz rakott, tüllből készült, harang szabású vagy lapszoknyát, de jobb, ha az üzletben hagyod a minit és a testhez simuló ceruzaszoknyát.

Homokóra: alakod a szoknyákhoz lett tervezve

Ha a tükör előtti méricskélés során kiderült, hogy a vállad és a csípőd szélessége megegyezik, akkor biztos lehetsz benne, hogy a homokóra alkatúak táborát erősíted. A csípőd, a feneked és a melled egyformán gömbölyödik, és úgy aránylanak egymáshoz, mintha egy nyolcast írnának le. 

Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbólumának, Marilyn Monroe-nak tökéletes homokóra alkata volt
Az 1950-es évek egyik legismertebb szexszimbólumának, Marilyn Monroe-nak tökéletes homokóra alkata volt

Alakod szoknyákhoz és nőies szabású ruhákhoz lett teremtve, és olyan szerencsés vagy, hogy bármelyen fazonú szoknya jól áll rajtad. Még a lábszárnál vagy a boka közelében szűkülő sellő fazon is. Ám, ha mégis a legjobbat szeretnéd kihozni magadból, akkor részesítsd előnyben a csípőd vonalát kihangsúlyozó, akár magasabb derekú ceruzaszoknyákat. Az A vonalú megoldások közül szinte bármelyiket választhatod, legyen a szoknya rakott, fodros, készüljön lenge vagy vastagabb anyagból. 

Miután a derekad akár 25 centi széles is lehet, te vagy az a nő, aki bármilyen övet választ a szoknyához, jól áll majd neki.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek