Vajon milyen lesz JLo legújabb esküvői ruhája – milyen fazon áll jól a különböző testalkatoknak?

Ugyan ő még mindig Jenny from the Block, mégis, sorolni is nehéz szíve választottjainak számát. Bár a művésznő megkapóan dekoratív, tárcája duzzad, egyre nehezebben érthető, mi vonzó lehet egy férfinak beállni ebbe az illusztris lepkegyűjteménybe. Most egy újabb holtig tartó menyegző van kilátásban, a rajongótábor pedig lázban éghet, milyen ruhakölteményben mond egy újabb igent a popdíva. Mi ennek kapcsán arra keressük a választ, milyen menyasszonyi ruhaszabás áll jól egy körte alakú hölgynek, amilyen JLo?

Számos filmben láthattuk menyasszonyként, és az életben is imádja ezt a szerepet, de valódi menyasszonyi ruháit sokkal kevésbé szereti mutogatni, mint egyéb vörös szőnyeges szettjeit. Amennyire sokat tudunk az egymásra licitáló, mesebeli gyémántgyűrűkről, amelyek JLo eljegyzési kollekciójának darabjai, annyira keveset tudunk menyasszonyi ruháiról.

JLo nem ijedős típus

Egyébként az énekes, színésznő, kozmetikaimárka-tulajdonos, skalpvadász popkirálynő öltözködés terén (sem) szívbajos.

Nem sok titkot bíz a fantáziára
Nem sok titkot bíz a fantáziáraullstein bild / Getty Images Hungary

Ha különböző, nagy nyilvánosság előtt eddig megmutogatott outfitjeiből összeollóznánk a hiányosan elénk tárt testrészeit, lassan kijönne egy majdnem teljes alakos akt. Így aztán annyit van szerencsénk tudni róla, hogy – bár karcsú dereka és nőies csípőidomai alkalmassá tennék az ideális női alaknak számontartott homokórára –, mégis inkább a körte alakúak táborába tartozik, mivel mellben nem olyan erős, mint csípőben.

A körte alkat

A körte fazon másik jellegzetessége, hogy combban is erősebb hölgyek tartoznak bele, akik válla kevésbé sportos, olykor teljes felsőtestük jóval keskenyebb, vékonyabb, gyengébb. Az ebbe a típusba tartozó hölgyek alakja egyébként ezzel együtt nőiesebb, mint a széles vállal rendelkező vagy a derékvonalnál egyenes, sportos testalkatba tartozó vagy az alma típusú hölgyek, de minden alkat esetében meg lehet találni az előnyöket hangsúlyozó és a hátrányokat elkendőző viseleteket. És mikor vágyik erre mindennél jobban egy nő, ha nem az esküvője napján, amikor messze a legjobb formáját szeretné hozni?

Testalkattípusok

Alma, körte, homokóra. Mindenki megtalálhatja a neki kedvező szabásokat
Alma, körte, homokóra. Mindenki megtalálhatja a neki kedvező szabásokatsabelskaya / Getty Images Hungary

Hogy rejtsük el az előnytelent, és hogy hangsúlyozzuk az előnyöst?

Minden típusra igaz alapszabály, hogy az aránytalanul nagy idomokról kell elterelni a figyelmet, és azokat a testrészeket fókuszba hozni, amelyekre joggal lehetünk büszkék. Így elvonhatjuk a tekintetet a nagyobb dimenziókról, és hangsúlyozhatjuk a szépet.

Alma alaknál ez lehet a dekoltázs, a kar vagy a lábak, sportos alkat esetében a keskeny csípő, a vékony és nyúlánk termet egy hosszú, egyenes ruhával, vagy pedig a karok és a lábak. Homokóra alkatnál inkább arra érdemes figyelni, mit ne csináljunk: ne takarjuk el a vékony derekat egyenes szabással, szélesebb csípőnél ne válasszunk bő szárú, hosszú szoknyanadrágot vagy szoknyát, inkább a test vonalát követő ceruzaszoknyával emeljük ki az alak szépségét.

Menyasszonyi ruháknál

Minden alaktípusnak ebben az esetben azért van nehéz dolga, mert egyszerre, egy ruhában akar minden előnyöset megmutatni, miközben rejteni szeretné még az apróbb hibákat is. Ugyanakkor könnyebb is a dolgunk, mert az extrém szabások, estélyiruha-formák, olykor haute couture-re emlékeztető esztétika sok mindent elbír, nem tűnik fel egy-egy túlzás, ami előzékenyen kezünkre játszhat a takargatásnál.

A kecsesen karcsú felsőtest jól érzékelhető, és rejtve maradnak a nagyobb dimenziók
A kecsesen karcsú felsőtest jól érzékelhető, és rejtve maradnak a nagyobb dimenziókJody Cortes / Getty Images Hungary

A klasszikus menyasszonyi ruhák habcsók szoknyái éppen ilyen túlzások, amik pont egy körte alaknak jönnek kapóra. A hatalmas szoknyából nem tudja a menyasszonyban gyönyörködő, meddig a krinolin és a tüll, és hol kezdődik az ara combja. Viszont a kecsesen törékeny felsőtest kihangsúlyozható például egy gyöngyökkel kivarrt míder, fűző segítségével.

Ha szűkebb fazonban gondolkodik egy körte alakú hölgy, érdemes lefelé szűkülő szoknyát választani és egy nagyobb selyemvirággal, masnival, tüllkepp viselésével a felsőtest volumenét a csípőéhez igazítani.

A klasszikus tüllszoknyás változat a sportos típusnak is a karcsúbb derék és a nőiesen kerekebb alsórész látványát kölcsönzik, de nekik egy hosszú, egyenes, akár spagettipántos, jó esésű estélyi fazon is remek választás lehet. Ez utóbbi az alma és a homokóra hölgyeknek kevésbé ajánlott.

Menyasszonyi ruhák esetében érdemes játszani a csillogás, a gyöngyök, a tüll, a selyem, a boleró, a míder, a fátyol vagy a kalap kínálta lehetőségekkel, amelyek a hétköznapi öltözködésben nehezebben kiaknázható segítségek, de menyasszonyként ügyesen és önazonosan megválasztva nagyban hozzájárulhatnak a kívánt hatás eléréséhez.

A vízszintes vonal széltében vezeti a tekintetet, szélesíti a vállat, a csipke volument kölcsönöz
A vízszintes vonal széltében vezeti a tekintetet, szélesíti a vállat, a csipke volument kölcsönözkkshepel / Getty Images Hungary

Az exférjek: Ojani Noa, Cris Judd és Marc Anthony, a majdnem férjek: Alex Rodriguez és Ben Affleck. Ez utóbbi egyben a leendő férj kettős szereposztásában van jelen a történetben. Ők, a Puff Dady-féle szimpla exek és persze a fél világ, vagy annál kicsit több, izgatottan várja, mit választ mindezekből magának egy felfoghatatlanul drága ruhaopusban a stílusikon.

Molnár-Zolnay Fruzsina

Az Ez kell a Nőnek stílustanácsadója, a Dívány szakértője. Divat- és stílustervezői képesítését a Budapesti Divatiskolában szerezte 2006-ban.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra