Felismered a világ leghíresebb szobrait?

GettyImages-120251134

Szerte a világban vannak olyan szobrok, amelyekre elég csupán egy pillantást vetnünk, és azonnal tudjuk, hogy állnak, melyik isten, történelmi esemény vagy befolyásos történelmi személyiség előtt szeretett volna tisztelegni az alkotója. Vajon te mennyit ismersz fel a szabadtérre tervezett vagy a múzeumokban bemutatott szobrok közül?

A szobrászat az ókor óta kifejezőeszköze az embernek. Legyen szó márványról, bronzról, fáról, kőről, agyagról, kerámiáról vagy porcelánról, a szobrászat az alkotóművészet egyik legcsodálatosabb eszköze, amely nagyon sokat elárul az adott kor emberének világlátásról, gondolkodásáról és érzéseiről. Kvízünket olyan ismert és híres szobrokból állítottuk össze, melyeket akkor is nagyon sokan felismernek, ha csak az iskolai tanulmányaik során, történelem-, irodalom- vagy művészettörténet-órákon találkoztak velük.

Tudod, melyik híres szobor látható a képen?

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 pont: Finoman szólva sem vagy jártas a képzőművészetben, de soha nem késő pótolni a hiányosságokat.

4–7 pont: Nem rossz, de még lehetne csiszolni. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljön, melyik híres szobornak mi a neve.

8–10 pont: Gratulálunk! Te aztán valóban otthonosan mozogsz a művészettörténetben és a képzőművészetben. Mit szólnál egy kifejezetten húsvéti kvízhez a témában? Kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek