„Nagyon tetszel nekem, úgy, ahogy vagy!" – Rájössz, melyik szerelmes filmből idéztünk?

tk3s 20010323 kts g90 082

Filmes kvízünkben a szerelem megfejtéseit válogattuk össze. Tételmondatok ezek, amelyeket nehéz kiverni a fejünkből. Néha elgondolkodtatnak, néha megnevettetnek. De mindenféleképp jó érzéssel töltenek el.

Sokféleképpen feldolgozott téma a talányos szerelem. A filmes szövegírók gyakran tapintanak rá azokra az univerzális igazságokra, amiket mi is megfogalmaztunk már magunknak. Olyan gondolatokat emeltünk most ki, amelyek a filmekről is árulkodnak.

Harminc éve állok a pult mögött, és mondhatom magának, én felismerem a szerelem születését. Meg is tudom adni a receptjét. Vegyen két törzsvendéget! Hitesse el velük, hogy tetszenek egymásnak! Hagyja főni a dolgot, és megtörténik a csoda!

A főhősnő állandóan másokon segít, mígnem rá is rátalál a szerelem.

Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem.

Érzelmi intelligencia jólelkűséggel és egyszerűséggel ábrázolva.

Ha a szerelemről kérdezlek, talán egy szonettel válaszolsz, de nem néztél még nőre, mikor gyenge voltál, olyanra aki egy pillantásával meggyógyít, mintha Isten direkt hozzád küldött volna egy angyalt, hogy kimentsen téged a pokolból. Nem tudod, milyen, ha te vagy az ő angyala. Nem tudod, milyen örökké szeretni valakit.

A fiú a filmben a szemünk előtt érik férfivá.

Az első látásra szerelem nem más, mint hogy a te tudatalattid vonzza az ő tudatalattiját – öntudatlanul –, tehát amit sorsnak hívunk, az két összeillő neurózis.

A szerelem vak, ebből a filmből ez derül ki.

Van valami, amit te se tudsz, hogy feloldódok abban, akit szeretek, mint egy áteresztő membrán. Ha szeretlek, mindenem a tiéd: a pénzem, az időm, a testem, a kutyám. (...) Olyan elképesztő tulajdonságaidat is bálványozom, amiket sosem szerettél magadban. Teljességgel átadom magam neked, amíg teljesen ki nem zsigerelsz, és csak úgy tudok kigyógyulni belőled, ha ugyanígy belebolondulok másba.

Ez a regényadaptáció az önismeret fontosságát mutatta meg a nőknek.

Keress valakit, aki elhiszi, hogy a nap is érted kel fel!

Egy apa tanácsa a lányának.

Azt mondják, amikor meglátjuk életünk szerelmét, megáll az idő. Ez igaz. De azt nem mondják, hogy amikor ismét elindul, rettenetesen felgyorsul, hogy utolérje önmagát.

Az apák történetei így hatnak a fiúkra.

Jellemző rám, távol tartok én mindent és mindenkit. A férfi, aki ott volt és feleségül akart venni, ő nem kellett, elhagytam. Ugyanakkor annak, akivel sose találkozhatok, neki odaadnám a teljes szívem. Így szép. Veszélytelen.

Lelki társunkat keressük, néha fura körülmények között bukkanunk rá.

Én ezt a szerelem dolgot úgy látom, mint két ember menekülése, akik nem ismerik az egyedüllét fogalmát. Amúgy vicces, hogy az emberek általában arról beszélnek, hogy a szerelem mennyire önzetlen, odaadó dolog, pedig ennél önzőbb dolog nem is létezik.

A kapcsolat formálója a párbeszéd.

Nem sok mindenben értettek egyet. Tulajdonképpen semmiben. Állandóan veszekedtek, minden nap sértegették egymást. De a nézeteltéréseik dacára egy dolog közös volt bennük: imádták egymást.

Haláluk pillanatáig.

Ne hazudj, ne lopj, ne csalj, ne igyál. Ám ha iszol, idd a kedvesed igaz szavait. Ám ha lopsz, lopj csókot, édeset. Ha hazudsz, hazudj kegyeset. Ám ha csalsz, csalj mosolyt az arcára, és nem fogsz csalódni.

Vajon van a csábításnak receptje?

Lelki társ. Két kis szavacska, és egy nagy gondolat. Azt jelenti, hinni abban, hogy van valahol valaki, aki őrzi a kulcsot a szívünkhöz és álmaink házához. Csak az a dolgunk, hogy megtaláljuk. Hol van hát ez az ember?

Ennyiféle lenne a szerelem? Ahány nő, annyi megoldóképlet?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Az értékelésért görgess lejjebb!

0–3 pont: Bátran belevágtál a kvízbe, de úgy tűnik, még sok a pótolnivalód. Hidd el, megéri!

4–7 pont: Nem lehet mindig mázlid, a romantikus filmek kategóriája talán nem is a te asztalod, vagy pont ezek a filmek maradtak ki.

8–10 pont: Elég jó a memóriád, ha még a filmek szövegeire is ilyen jól emlékszel. Majdnem tökéletes lett, talán csak a tippelős kérdéseken csúsztál el.

11–12 pont: Azt gondoltuk, hogy ez a kvíz közepesen nehéz, de neked valószínűleg semmi megerőltető nem volt benne. Talán többször is láttad már ezeket a filmeket, és álmodból is tudnál belőlük idézni. Gratulálunk a pontszámhoz!

Oszd meg másokkal is!
Mustra