„Szépségkirálynő voltam, most ágyhoz kötve fekszem egyetlen csípés miatt”

GettyImages-962687370

Az egykori Miss Hertfordshire, azaz Kirstie Haysman még mindig szenved a betegségtől, amit egy kullancs csípése okozott. A gyönyörű, korábban aktív életet élő nő azóta is ágyhoz kötve próbál gyógyulni.

A gondot a bakteriális fertőzés, a Lyme-kór okozza, amelyet kullancsok terjesztenek. A 34 éves nő, aki részt vett a Miss Great Britain és a Miss London City versenyeken, 2015-ben kezdte észrevenni a tüneteket, körülbelül akkor, amikor Miss Hertfordshire-ré koronázták.

Az orvosok akkor azt mondták a fáradtságról és ízületi fájdalmakról panaszkodó Haysmannek, hogy valószínűleg autoimmun betegsége vagy valamilyen fertőzése van. A reumatológus azt mondta, hogy kötőszöveti betegségre gyanakszik, és nagy adag szteroidot írt fel. Csakhogy Kirstie állapota tovább romlott, a kezei „eltorzultak” fájdalmasan megduzzadt ízületei miatt. A vérvizsgálatai nem mutattak problémát, ezért az orvosok azt feltételezték, hogy autoimmun betegségben szenved, és megpróbálták elnyomni az immunrendszerét. Az asszony úgy véli, ez csak rontott az állapotán. Végül nagy nehezen fény derült a Lyme-kórra, de addigra már egy értelemben késő volt.

A betegség, ami a szépségkirálynőket sem kíméli

Haysman romló állapota azért is volt kétségbeejtő, mert már családot alapított, és 11 éves lányának kellett elmagyaráznia, hogy miért van olyan rosszul. Az asszony édesanyaként és betegként is szeretné felhívni a figyelmet a Lyme-kór veszélyeire, és arra kéri a rejtélyes tünetektől szenvedő betegeket, hogy vizsgáltassák ki magukat.

A Lyme-kór tünetei

A betegség lázat, fejfájást, izom- és ízületi fájdalmakat, valamint fáradtságot okoz. A fertőzés első néhány hetében antibiotikumokkal kezelhető, de ha ez nem történik meg, később krónikussá válik, azaz a felépülés sokkal tovább tart. Kirstie Haysman is így járt, olyan erős fájdalmai vannak, hogy a fürdőszobába is csak férje segítségével képes kimenni. „Korábban intenzíven edzettem, nagyon fitt voltam, és most amikor felébredek, az egész testem elgyengült és mindenhol fáj. Imádkozom, hogy jobban legyek, hogy sétálhassak” – nyilatkozta. A súlyos állapot elkerülhető lett volna, ha időben elvégzik a Lyme-tesztet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra