Veszélyes trend terjed a TikTokon

GettyImages-1264443718
Jakab Viktória

Sokan bármit megtennének a szép fogakért, de otthon nem célszerű saját módszerekkel próbálkozni! Inkább keressünk fel egy fogorvost!

Ki ne szeretne tökéletes mosolyt? Főleg a fiatalok körében, akiknek önértékelése még kialakulóban van és nagyban függ a környezet visszajelzéseitől, a hófehér szabályosan sorakozó fogak szinte már fontosabbak, mint az, hogy egészségesek legyenek. Elég egy megjegyzés a kusza fogsorra, vagy ha összehasonlítgatja magát a hírfolyamban megjelenő ideálok képével. 

Szép fogakra vágyunk

Manapság, az online ezermesterek korában nem meglepő, hogy erre is született rengeteg videó a házi megoldásokról. A TikTok és a YouTube hemzseg az oktatóanyagoktól, amelyek tökéletes mosolyt ígérnek anélkül, hogy felkeresnénk a fogorvost. Mivel a fogászati eljárások nem kis költséggel járnak, sajnos sokan fordulnak ezekhez a kétes eredetű információkhoz. De az is előfordul, hogy nem az anyagiak miatt választják ezt az utat, inkább a fogorvostól való félelem miatt, vagy mert szégyellik a problémájukat. A #DIYdentist címkét több mint 3 millióan nézték meg a TikTok alkalmazáson. 

Veszélyes lehet, ha otthon barkácsolunk

Számos engedéllyel rendelkező fogorvos, fogszabályzó és szájsebész azonban aggodalmát fejezte ki a fogászati barkácstartalmak népszerűsége miatt. Az ezekben megjelenő eljárások nem biztonságosak és maradandó károsodást okozhatnak. A fogzománc nem regenerálódik, így az amúgy is elérhetetlen szépségnormák teljesítésére tett kísérletek életre szóló következményekkel járhatnak. „A fogak olyan szervek, amelyek saját vérellátással és finom idegszerkezettel rendelkeznek, amit az emberek nem értenek” – mondta dr. Ben Winters fogorvos. Egyes videókban a fogak reszelését javasolják, vagy épp mutatják meg, hogy azok szabályosabbak legyenek. A fogak reszelésével, a fogzománc eltávolításával idegi károsodást is okozhatunk, ami fájdalmakkal jár, és akár a fogak korai elvesztését is okozhatja.

Szakácskönyv egy kis extrával!

 

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra