Tudod, hogy melyik szent miről nevezetes?

GettyImages-110139695

A katolikus egyház egyes becslések szerint több mint 2500 szentet tart nyilván. Ők voltak azok az emberek, akik életükben a keresztény erkölcs szerint cselekedtek, vagy mártíromságot vállaltak, és ezzel haláluk után kiérdemelték, hogy példaként álljanak mások előtt, és szentté avassák őket. Közülük többeket oltalmazóként is tisztel az utókor.

Ha ismered a szentekhez kapcsolódó legendákat vagy életük történetét, nem lesz nehéz dolgod az alábbi kvíz helyes válaszainak megadásában. Közülük több olyan világi eseményhez is köthető, mint a Mikulás- vagy a Márton-nap.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A megfejtésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3: Finoman szólva sem vagy jártas a szenteket és cselekedeteiket illetően. 

4–7: Sajnos a névmemóriád nem a legtökéletesebb. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek az információk.

8–10: Gratulálunk! Te aztán valóban tudod, kit miért avattak szentért, és kik vagy mik élvezik a szentek oltalmát. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra