Tudod, hogy melyik szent miről nevezetes?

GettyImages-110139695

A katolikus egyház egyes becslések szerint több mint 2500 szentet tart nyilván. Ők voltak azok az emberek, akik életükben a keresztény erkölcs szerint cselekedtek, vagy mártíromságot vállaltak, és ezzel haláluk után kiérdemelték, hogy példaként álljanak mások előtt, és szentté avassák őket. Közülük többeket oltalmazóként is tisztel az utókor.

Ha ismered a szentekhez kapcsolódó legendákat vagy életük történetét, nem lesz nehéz dolgod az alábbi kvíz helyes válaszainak megadásában. Közülük több olyan világi eseményhez is köthető, mint a Mikulás- vagy a Márton-nap.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

A megfejtésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3: Finoman szólva sem vagy jártas a szenteket és cselekedeteiket illetően. 

4–7: Sajnos a névmemóriád nem a legtökéletesebb. A biztonság kedvéért pörgesd át még egyszer ezt a kvízt, hogy jobban rögzüljenek az információk.

8–10: Gratulálunk! Te aztán valóban tudod, kit miért avattak szentért, és kik vagy mik élvezik a szentek oltalmát. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra