Ez a legszexisebb szemszín a kutatások szerint, és talán a legsokoldalúbb szín a világon

GettyImages-1155473828

A környezetvédők, az újoncok, a műtők és a féltékenység színéről számtalan kutatás bizonyított már pozitív élettani hatásokat, szexuális vonzerőt és gyógyító potenciált. A zöldségek, a természet, a vadászok, a katonák színe szemszínként a legritkább, színterápiás hatékonyságában pedig talán a legeredményesebb színünk.

 • A zöld, amellett, hogy az idei év ruha- és lakástrendjeinek meghatározó színe, egyébként is rendkívül sok jelentéstartalmat kapott a magyar nyelvben, gondoljunk csak a zöldség szavunkra.
 • Anno, a katonaságba frissen bevonuló, tüsire vágott hajú újoncokat a rangidős katonák sok érdekes „becenévvel” illettek: smirgli, süni, gyufa, kopasz, gyopár. Tapasztalatlanságuk miatt a zöldfülű jelzővel tüntették ki őket.
 • A környezet megóvását szívügyüknek tekintő szervezetek és emberek is a természetre asszociálva önmagukat zöldnek nevezik.
 • A spanyol nyelvben a viejo verde, vagyis szó szerinti fordításban az 'öreg zöld' szókapcsolat a vén szatírt jelöli.
 • A féltékenységet például szokás úgy emlegetni: a „zöld szemű szörny”. Ki ruházta vajon fel a féltékenységet zöld szemmel? Nem más, mint William Shakespeare, aki egy Otellónak címzett intelemben nevezte így a kellemetlen jelenséget.
Naná, hogy nyugtatja a szemet
Naná, hogy nyugtatja a szemetPeetatham Kongkapech / Getty Images Hungary

Zöld szem

Pedig amellett, hogy ez a legritkább szemszín, közvélemény-kutatások szerint egyben a legvonzóbb és a legszexisebb is.

Olyannyira ritka, hogy míg kis bolygónk lakosságának majdnem háromnegyed részét a barna szeműek teszik ki, zöld szemmel mindössze a népesség 2%-a rendelkezik.

Persze, nem mindegy, hol kutatunk zöldszeműek után: Írország, Skócia és Izland lakosai között sem a kék, de még a zöld szem sem számít különlegesnek, máshol viszont annál inkább. További kutatások eredményei pedig alátámasztják, hogy a nők között gyakoribb a zöld szem, mint a férfiak körében.

Több a zöld szemű nő, mint a férfi
Több a zöld szemű nő, mint a férfiVizerskaya / Getty Images Hungary

Pedig se férfi, se nő, senki nem születik zöld szemmel: a melanociták kitörve az anyaméh biztonságából és sötétségéből, a fényre reagálva eltüntetik a sötét pigmenteket, vagyis a melanint, így a születéskor szürke vagy kék szem végleges színe legkorábban csak a születés után egy évvel válik egyértelművé. (Egyébként kevesebb mint egy százaléka a Föld lakosságának két különböző színű szemmel szemléli a világot. Az úgynevezett heterochromiában érintettek különböző szemszínei sokszor egyéb elváltozásoknak is kórjelzője.)

Zöld szemű sztárok

Ha figyelembe vesszük, hogy az emberiségnek csak 2 százaléka zöld szemű, de lelki (zöld) szemeink elé képzeljük hány zöld szemű sztár van, hamar rájövünk, hogy alaposan felülreprezentáltak a zöld szeműek az irigyelt külsejű hírességek, színészek, énekesek között, vagyis lehet benne valami, hogy ez a szemszín szexissé tesz.

 • A zöld szemű hölgyek között megtaláljuk Angelina Jole-t, Katalin Hercegnőt, Adele-t, Scarlett Johanssont, Kate Hudsont, Emma Stone-t, Jessica Bielt, Olivia Wilde-ot és Amanda Seyfriedet is.
 • A zölden villogó szemű nőideál férfi sztárok táborát erősíti Channing Tatum, Joaquin Phoenix, Tom Cruise, Adrien Brody és a korábbi generációk kedvence: Bruce Willis is.

A zöld szín kedvező élettani hatásai

 • Nyugtató és fertőtlenítő hatása miatt kórházakban, műtőkben gyakran zöld környezettel találkozhatunk.
Nyugtató és fertőtlenítő hatású
Nyugtató és fertőtlenítő hatásústurti / Getty Images Hungary
 • Klausztrofóbia, nyugtalanság, fáradtság és kimerültség esetén kimondottan jótékony hatású.
 • Serkenti a vér- és keringési rendszer, valamint a nyirokmirigyek működését, az izom- és szövetgyarapodást, ugyanakkor daganatos betegségekre kifejezetten előnyös, mert akadályozza a túlburjánzó sejtnövekedést.
 • Ízületi és visszérgyulladás, szembetegségek kezelésének is hatékony kiegészítője a zöld fénysugárzás.
 • Színterapeuták a stabilitás, tapintat, nagylelkűség és képzelőerő színeként tartják számon.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra