Ez a legjobb hazai egyetem mind közül, pedig nem a fővárosban van

GettyImages-1458679553

A legjobb magyar egyetemként végzett a Quacquarelli Symonds (QS) frissen megjelent világranglistáján a Szegedi Tudományegyetem.

Az idei értékeléshez a brit cég több változtatást is eszközölt rangsorolási gyakorlatán: új szempontokat vezetett be és módosította egyes indikátorai súlyozását. Az SZTE idén 601-610. helyen végzett a ranglistán, amelyre a Tisza-parti universitas mellett tíz magyar intézmény került fel.

Az egyik legismertebb felsőoktatási tevékenységeketminősítő cég, a brit Quacquarelli Symonds (QS) minden évben elkészíti világranglistáját. Az idei, 20 éves jubileumi rangsor összeállításához a QS több változtatást végzett: új indikátorokat vezetett be és módosította egy-egy értékelési szempontja százalékos súlyozását. Így a nemzetközi ranglista hűen követheti le az elmúlt évek változó felsőoktatási trendjeit, prioritásait, valamint jobban segítheti a leendő hallgatókat, hogy megtalálják a számukra megfelelő intézményeket.

A Szegedi Tudományegyetem épülete a Dugonics téren
A Szegedi Tudományegyetem épülete a Dugonics térenEducation Images / Getty Images Hungary

Érdemes a Szegedi Tudományegyetemet választani

A június 27-én közzétett QS World University Rankings 2024 világranglista szerint továbbra is a Szegedi Tudományegyetem Magyarország legjobb egyeteme. A nemzetközi mezőnyben az SZTE a 601-610. helyen végzett, többek között olyan intézményekkel közösen, mint a londoni Kingston University, az amerikai (philadelphiai) Drexler University vagy az ausztrál Charles Darwin University.

A QS kiválósági rangsora az idei évben hat helyett már kilenc szempont szerint vizsgálta a világ felsőoktatási intézményeit: az akadémiai elismertség (40% helyett idén 30%), a munkaadók visszajelzései (10% helyett 15%), az oktatók és a hallgatók aránya (20% helyett 10%), a tudományos munkák idézettsége (20%), a nemzetközi hallgatók (5%) és a nemzetközi oktatók, kutatók aránya (5%), továbbá – újdonságként – a kutatási együttműködések nemzetközi diverzitása (5%), a végzettek elhelyezkedési aránya és a szakterületükön nagy hatással bíró alumnusok száma (5%), valamint a társadalmi és környezeti fenntarthatóságért tett erőfeszítések (5%) képezték az értékelés alapját.

Az SZTE a lista alapján folyamatosan a legjobb magyar felsőoktatási intézmény, több mint egy évtizede első helyen végez a vizsgált magyarországi egyetemek között.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra