Rosszul használod ezt a fontos eszközt a szakértők szerint

GettyImages-184999273

Az otthoni vezeték nélküli internetes hálózat létrehozásához szükséges router, vagyis útválasztó a legtöbb háztartásban elengedhetetlen eszköznek számít – a felhasználók jelentős része azonban egyáltalán nincs képben vele, hová is kell elhelyezni a lakáson belül.

Ritter Communications nevű amerikai telekommunikációs vállalat a Daily Mail által megszólaltatott cég szakértői azt állítják, világszerte sok millió wifihasználó szúr ki saját magával, mert a routert a modem közvetlen közelébe, az ablakba, egy félreeső sarokba vagy éppen a padlóhoz közel helyezi el. Valójában minél szűkösebb, eldugottabb helyen van a router, annál gyengébben képes továbbítani a jelet – a legideálisabb, ha a lakás olyan pontjára teszed, ahol tág, levegős tér veszi körül, és minden irányba képes szétszórni a hálózatot.

Szintén nagy hiba az eszközt a padlóhoz közel, egy alacsony polcon, asztalon vagy sámlin tartani – a maximális erősségű jeltovábbításhoz legalább másfél méterre legyen a router a talajtól. A konyhában sem jó az útválasztót elhelyezni, a mikrohullámok ugyanis belezavarhatnak a jelbe, és érdemes a fémtárgyaktól, fémfelületektől távolabb tartani, melyek szintén gyengíthetik a jelerősséget. Természetesen érdemes úgy pozicionálni az eszközt, hogy a lakásnak azok a részei kapják a legerősebb jelet, ahol a leggyakrabban és legtöbbet használod az internetet – a megfelelő stratégia döntő lehet.

Abban az esetben, ha még így sem elég erős a vezeték nélküli kapcsolat a lakás összes kívánt pontján, érdemes jelerősítőt használni – akár többet is –, mely a routertől távolabbi, nehezebben elérhető helyekre is könnyen eljuttatja a wifiszignált (a jelerősítőket szintén érdemes logikusan, előre megfontolt stratégia alapján kihelyezni). Tudtodon kívül gyengítheti a jelerősséget, ha a szomszédok illetlenül rákapcsolódnak az otthoni wifihálózatodra, mely kellemetlenség elkerülésének érdekében minden esetben védd jelszóval azt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra