Ambrus Kyri, Illés-együttes, Poór Péter – emlékszel még rájuk? Retró kvíz!

A mai hatvanasok-hetvenesek zenei ízlését, szórakozási formáit, fiatalkorának egy részét alapjaiban határozta meg hatvanas és hetvenes évtized tánc- és rockzenéje valamint a beat. Ha ez a generáció ma már nem is rendszeres koncertlátogató, a kor legnagyobb slágerei és legismertebb előadói ma is nagy népszerűségnek örvendnek. Az olyan slágerek, mint az Amikor én még kissrác voltam, a Lökd ide a sört vagy épp a Kócos ördögök még ma, évtizedekkel később is ismerősen csengenek.

Vannak örök érvényű dalok, amikhez akkor is lehet kapcsolódni, ha nem kortársként hatottak ránk elemi erővel. Ilyen nóta jócskán született a hatvanas-hetvenes években, amikor nemcsak a különböző zenei megmérettetések, fellépési lehetőségek szaporodtak meg, de sorra bukkantak fel új együttesek és szóló előadók is, egyes zenészek több korszakos jelentőségű bandát is megjártak. Dalaik népszerűségét nemcsak az bizonyítja, hogy a legfiatalabb generáció tagjai közt is vannak, akik kívülről fújják őket, de az is, hogy időről időre újra felkapják ezt a korszakot – elég a Sziget-fesztivál Táncdalfesztivál sátrára gondolni. 

Mai kvízükkel a hatvanas-hetvenes évekbe repülünk vissza a kor legnépszerűbb együtteseinek és táncdalénekeseinek felidézésével. A ma megidézett énekesek és együttesek közül vannak rövidebb és hosszabb pályafutással rendelkezők is, de az, hogy a hatvanas vagy hetvenes évtizedben is aktívak voltak, mindannyiukban közös. Lássuk, mennyire emlékszel rájuk akár első kézből, akár retró műsorokat újranézve!

Minden kérdés megválaszolására 45 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra