Ezek voltak a nyolcvanas évek legmenőbb frizurái – Galéria

fortepan 99470
Olvasási idő kb. 2 perc

Noha ma is újra találkozunk régi formákkal, mindenki tudja, hogy sosem voltak és talán már soha nem is lesznek olyan rakoncátlanok a tincseink, mint a nyolcvanas években. A retró haj ugyan vissza-visszaköszön a fejeken, de tagadhatatlan: olyan egyedi, mint régen, már sosem lesz a frizuradivat.

Ha még mindig élnek az emlékeidben azok a fodrászüzletek, amelyekben egyszerre akár hatan-nyolcan is frizurázkodhattak, akkor valószínűleg még arra is emlékszel, milyen volt a hajviselet. 

Természetesen retró

A nyolcvanas évek hajviselete nem éppen a visszafogottságról szólt. Anyáink ugyan lehet, hogy nem hordtak akkor igencsak divatos óriási masnikat, de a tupírfésű biztosan nem hiányzott a hajformázó készletükből. No és nemigen eshetett szó hajegyenesítésről akkoriban, sőt!

Helyette minden reggel dolgozott a hajsütő vas, hogy a kifelé szárított tincsek még gömbölyűbbek legyenek,

de menők voltak a kreppelt és a fokozatosan nyírt, hihetetlenül göndör hajkoronák is.

Ami pedig a férfiakat illeti: az ő hajdivatjuk sem volt még soha olyan ikonikus, mint akkoriban. Ha valaki nem a határozott vonalakra vágott, elöl rövid, hátul hosszabb fazont hordta, már nagyon vagánynak számított. Nála már valószínűleg érvényesült a Jon Bon Jovi-hatás, amely engedte, hogy vállig, sőt akár kicsivel az alá érjenek a tincsek, és mindez szigorúan frufruval, és nem túl egyenesen.

Ha szeretnéd újra feleleveníteni az akkori frizuradivatot, kattints a képre, hogy megnyíljon a galéria!

Mutatunk még valamit, ha nosztalgiáznál: például a keleti blokk legendás autóit, vagy azt, hogy milyen menzás ételeket utáltunk gyerekkorunkban.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek