Ezért vigyázz nagyon a reptéri mozgójárdákon: van, akinek újra kell tanulnia járni

GettyImages-157294168

Az 57 éves anya két gyógytornász és egy fémkeret segítségével teszi meg élete első lépéseit a repülőtéri baleset óta, ami mindent megváltoztatott.

A bangkoki Don Mueang nemzetközi repülőtéren egy meghibásodott mozgólépcső okozta a problémát idén június 29-én. Az asszony úgy emlékszik vissza, hogy a lába kicsúszott egy résen, majd a mozgó szerelvény igencsak károsította a végtagot. 

Olyannyira, hogy a helyszínre kiérkező mentők már nem tehettek semmit a lába megmentéséért. Az asszonyt kórházba szállították, megoperálták, s nemrég tette meg az első lépéseit. Fia, Kittirat nehezen viseli az esetet, mivel úgy érzi, a repülőtér nem tett sokat azért, hogy a mozgójárda működőképes legyen, és az ügyben nyomozó rendőrséggel sem működik együtt megfelelően.

A repülőtéri mozgójárdák kényelmesek lehetnek, de balesetveszélyesek is
A repülőtéri mozgójárdák kényelmesek lehetnek, de balesetveszélyesek isDaniel Lozano Gonzalez / Getty Images Hungary

Baleset a repülőtéren

Bár a vezetőség azt elismerte, hogy a több tízezer ember által naponta használt automata sétány hibásodott meg, egész pontosan az asszony utazása során három fontos csavar adta meg magát. A rosszul karbantartott mozgójárdák bár kényelmesnek tűnhetnek, valóban veszélyesek lehetnek, így nem árt odafigyelni használatuk közben: majdnem hasonlóan végződő baleset történt ugyanezen a reptéren már 2019-ben is. Az ország többi repülőtere gyorsan ellenőrizni kezdte készülékeit, hasonló balesetektől tartva, és azt ígérik, 2025-re mindegyik gépet lecserélik egy fejlettebbre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra