A legdurvább turbulencia csapott le az utasokra 12 ezer méter magasan

GettyImages-970586036

Repülés közben nehéz elvonatkoztatni attól, hogy a levegőben vagyunk, igen magasan. Épp ezért még azt a rázkódást is nehezen viseljük, amit egy busztól itt, lent megszoktunk. S akkor hol van még az igazi turbulencia!

A sima, eseménytelen repülőút cseppet sem ritka. Ugyanakkor minden utasnak tisztában kell lennie azzal, hogy a légáramlatok és a légnyomás eloszlása miatt időnként rázkódhat a gép. Csak az nem mindegy, mennyire…

Az alábbi videóban jól látszik, mennyire rázkódik a gép, hogyan fröccsen szét az étel és az ital, és milyen állapotban vannak az utasok. Hátul azonban egy tapasztalt pilóta ül, aki bár ezt élete legrosszabb turbulenciájának nevezi, nem ijed meg, sőt a trükkjeit is megosztja a nézőkkel.

Bár a turbulencia okozhat baleseteket, ezek ritkák. Ha mégis nagyon rázkódik a gép, a sokat látott pilóta, Jimmy Nicholson tippje segíthet: ő először is emlékeztetni szokta magát arra, hogy a turbulencia teljesen normális jelenség. Az utasoknak is érdemes észben tartani, hogy ez nem azt jelenti, hogy meghibásodott a gép, vagy hogy biztosan tragédia történik. Nézzünk rá a nálunk lévő palack vízre, figyeljük meg, hogy a folyadék mennyire nyugodtan viselkedik ahhoz képest, amit mi a gépen átélünk. Azaz nem olyan rossz a helyzet, mint amilyennek tűnik. Ha ezek nem segítenek, fújassunk egy kis hűvös levegőt magunkra az ülés fölött található kis ventilátor segítségével, és ha tehetjük, nézzünk ki az ablakon. A repülőgépeket úgy építették, hogy ennél sokkal rosszabb időjárást is kibírjanak, így akármilyen nehéznek tűnik is, igyekezzünk megőrizni a nyugalmunkat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra