Ezeket muszáj tudnod utazás előtt a szakemberek szerint

GettyImages-470865674

Aki a várva várt nyaralás izgalmait tűréshatáron belül kívánja tartani, vegye fontolóra a repülőtéri szakemberek legfrissebb tanácsait, melyeket az utasok helyzetének megkönnyítésére szedtek csokorba. Segítségükkel optimalizálható a készülődés, fokozható az utazás élménye, biztonságosabb a csomagok nyomon követése és elviselhetőbb a várakozás.

A reptéri szakemberek tapasztalataik alapján összeszedték azokat a tippeket, amik az utazást még szebbé tehetik. Íme tanácsaik legjava:

Ellenőrizzük a járatot: reptérre indulás előtt mindig nézzünk utána, minden rendben van-e az induló járattal, kellemetlenebb, ha egy tetemes késés a helyszínen derül ki.

Fényképezkedjünk: nem a szelfire gondolnak a szakemberek, hanem, hogy a reptéri parkolóhelyet és a feladásra szánt csomagot is örökítsük meg egy fényképen induláskor. Ez még jól jöhet feledékenység, vagy esetleges lopás, rossz helyre küldés, poggyász sérülés esetén.

Figyeljünk a súlyra: a legpraktikusabb egy apócska, kézi súlyellenőrző mérleg, amivel bármikor meggyőződhetünk róla, hogy nem lépjük túl az egyre szigorúbb súlykorlátokat kézitáskánkkal sem.

Ne hallgassunk zenét: a reptéren hasznosabb az aktuális bejelentéseket figyelni a hangosbemondón, mint zenét hallgatni, így garantáltan nem maradunk le semmilyen fontos információról.

Csomagoljunk tudatosan: a kisebb kiszerelésű folyadékokat is helyezzük előre külön nejlon tasakba és tartsuk a csomag tetején, ahogy az elektronikai eszközöket is, ne a sorban állva kelljen összekotorászni őket egyenként.

Keressük a hálózatot: győződjünk meg róla, hogy a külföldi reptéren a hosszú várakozás alatt nem a saját adatforgalmunkkal szörfölünk a neten, hanem a reptér wifi hálózatát használjuk, különben nagyon drága lesz.

Legyünk feltöltve: mivel annyira hozzászoktunk már a mobiltelefon adta előnyökhöz, nagy érvágás, ha lemerül, miközben szívesen olvasnánk rajta, vagy zenét hallgatnánk az út során. Legyen mindig kéznél a töltő. A reptereken könnyű őket használni.

Ügyeljünk a higiéniára: legyen nálunk nedves törlőkendő és kézfetőtlenítő a kezünk ügyében.

Aludjunk egyet: használjuk ki a repülőutat a pihenésre, frissebben érkezünk majd és az igazi élmény úgy is csak azután vár ránk.

Foglaljunk éjszakai járatra: a hosszabb útra indulók, akik kevesebb útitársra vágynak, igyekezzenek késő este induló járatot választani, így kisebb zsúfoltsággal és tülekedéssel számolhatnak.

Viseljünk piros ruhát: a feltűnő színű viselet előnye főleg akkor mutatkozik meg, ha társasággal indulunk útra, így a többiek könnyen kiszúrnak a nagyobb tömegben is. Egyetlen hátránya, hogy a biztonsági dolgozók és a reptéri személyzet tagjai is könnyebben felfigyelnek ránk, így ha sietnénk is, könnyen ránk eshet egy szúrópróba jellegű ellenőrzésnél a választás.

Tájékozódjunk előre: tudjuk meg időben, hogy az adott reptéren, ahol hosszabban kell várakoznunk, milyen éttermek vannak: nem csak a borsos árakról, de a kínálatról is képet lehet alkotni és tudni, mire számíthatunk.

Őrizzük meg a szállodai kis pipere szetteket: nem csak a reptéren jöhetnek jól, de későbbi utazásokkor is segíthet, ha nem kell kis méretű flakonokról gondoskodni, csak a korábbiakat feltölteni indulás előtt.

Laptopunk tárolására ügyeljünk: legyen mindig kezünk ügyében, hogy hamar előkaphassuk, de olyan táskát válasszunk neki, amit könnyen vállra akasztható, így kisebb eséllyel veszítjük el az értékes eszközt.

Ami mindig legyen kéznél: célszerű a kézipoggyászban tartani a legfontosabbakat arra az esetre is, ha minden eltűnik, vagy rossz helyre utazik. A gyógyszer, a fogkefe, esetleg fehérnemű legyen kéznél, az útlevél, a bankkártya és a telefontöltő mellett.

Szemüveggel utazzunk: a kontaktlencsések inkább váltsanak szemüvegre a repülős utazás idejére.

Megfelelő lábbelit válasszunk: nem csak a cipőre érdemes ügyelni, de jól jöhet, ha alá zoknit veszünk, így bátrabban bújhatunk ki a cipő szorításából egy hosszú út során is.

Figyeljünk arra, hová ülünk a gépen: a repülésre érzékenyebbek a gép elejébe próbáljanak helyet foglalni.

Kerüljük a turbulenciát: ha kora reggeli járatra foglalunk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a kellemetlen jelenséget.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra