Ezeket muszáj tudnod utazás előtt a szakemberek szerint

GettyImages-470865674

Aki a várva várt nyaralás izgalmait tűréshatáron belül kívánja tartani, vegye fontolóra a repülőtéri szakemberek legfrissebb tanácsait, melyeket az utasok helyzetének megkönnyítésére szedtek csokorba. Segítségükkel optimalizálható a készülődés, fokozható az utazás élménye, biztonságosabb a csomagok nyomon követése és elviselhetőbb a várakozás.

A reptéri szakemberek tapasztalataik alapján összeszedték azokat a tippeket, amik az utazást még szebbé tehetik. Íme tanácsaik legjava:

Ellenőrizzük a járatot: reptérre indulás előtt mindig nézzünk utána, minden rendben van-e az induló járattal, kellemetlenebb, ha egy tetemes késés a helyszínen derül ki.

Fényképezkedjünk: nem a szelfire gondolnak a szakemberek, hanem, hogy a reptéri parkolóhelyet és a feladásra szánt csomagot is örökítsük meg egy fényképen induláskor. Ez még jól jöhet feledékenység, vagy esetleges lopás, rossz helyre küldés, poggyász sérülés esetén.

Figyeljünk a súlyra: a legpraktikusabb egy apócska, kézi súlyellenőrző mérleg, amivel bármikor meggyőződhetünk róla, hogy nem lépjük túl az egyre szigorúbb súlykorlátokat kézitáskánkkal sem.

Ne hallgassunk zenét: a reptéren hasznosabb az aktuális bejelentéseket figyelni a hangosbemondón, mint zenét hallgatni, így garantáltan nem maradunk le semmilyen fontos információról.

Csomagoljunk tudatosan: a kisebb kiszerelésű folyadékokat is helyezzük előre külön nejlon tasakba és tartsuk a csomag tetején, ahogy az elektronikai eszközöket is, ne a sorban állva kelljen összekotorászni őket egyenként.

Keressük a hálózatot: győződjünk meg róla, hogy a külföldi reptéren a hosszú várakozás alatt nem a saját adatforgalmunkkal szörfölünk a neten, hanem a reptér wifi hálózatát használjuk, különben nagyon drága lesz.

Legyünk feltöltve: mivel annyira hozzászoktunk már a mobiltelefon adta előnyökhöz, nagy érvágás, ha lemerül, miközben szívesen olvasnánk rajta, vagy zenét hallgatnánk az út során. Legyen mindig kéznél a töltő. A reptereken könnyű őket használni.

Ügyeljünk a higiéniára: legyen nálunk nedves törlőkendő és kézfetőtlenítő a kezünk ügyében.

Aludjunk egyet: használjuk ki a repülőutat a pihenésre, frissebben érkezünk majd és az igazi élmény úgy is csak azután vár ránk.

Foglaljunk éjszakai járatra: a hosszabb útra indulók, akik kevesebb útitársra vágynak, igyekezzenek késő este induló járatot választani, így kisebb zsúfoltsággal és tülekedéssel számolhatnak.

Viseljünk piros ruhát: a feltűnő színű viselet előnye főleg akkor mutatkozik meg, ha társasággal indulunk útra, így a többiek könnyen kiszúrnak a nagyobb tömegben is. Egyetlen hátránya, hogy a biztonsági dolgozók és a reptéri személyzet tagjai is könnyebben felfigyelnek ránk, így ha sietnénk is, könnyen ránk eshet egy szúrópróba jellegű ellenőrzésnél a választás.

Tájékozódjunk előre: tudjuk meg időben, hogy az adott reptéren, ahol hosszabban kell várakoznunk, milyen éttermek vannak: nem csak a borsos árakról, de a kínálatról is képet lehet alkotni és tudni, mire számíthatunk.

Őrizzük meg a szállodai kis pipere szetteket: nem csak a reptéren jöhetnek jól, de későbbi utazásokkor is segíthet, ha nem kell kis méretű flakonokról gondoskodni, csak a korábbiakat feltölteni indulás előtt.

Laptopunk tárolására ügyeljünk: legyen mindig kezünk ügyében, hogy hamar előkaphassuk, de olyan táskát válasszunk neki, amit könnyen vállra akasztható, így kisebb eséllyel veszítjük el az értékes eszközt.

Ami mindig legyen kéznél: célszerű a kézipoggyászban tartani a legfontosabbakat arra az esetre is, ha minden eltűnik, vagy rossz helyre utazik. A gyógyszer, a fogkefe, esetleg fehérnemű legyen kéznél, az útlevél, a bankkártya és a telefontöltő mellett.

Szemüveggel utazzunk: a kontaktlencsések inkább váltsanak szemüvegre a repülős utazás idejére.

Megfelelő lábbelit válasszunk: nem csak a cipőre érdemes ügyelni, de jól jöhet, ha alá zoknit veszünk, így bátrabban bújhatunk ki a cipő szorításából egy hosszú út során is.

Figyeljünk arra, hová ülünk a gépen: a repülésre érzékenyebbek a gép elejébe próbáljanak helyet foglalni.

Kerüljük a turbulenciát: ha kora reggeli járatra foglalunk, nagyobb eséllyel kerülhetjük el a kellemetlen jelenséget.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra