Még drágább a halálod: soha nem került ennyibe a temetés Magyarországon

GettyImages-523302904
Olvasási idő kb. 2 perc

Bár a KSH jelentése szerint novemberben látványosan csökkent az infláció, több dolognak is rekordmagasságba emelkedett az ára.

Miközben egy köbméter gáz a hivatalos statisztika szerint idén novemberben pont annyiba került, mint júniusban, számos szolgáltatásért és termékért mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk az embereknek. Az Azénpénzem.hu gyűjtése alapján a temetés például még sohasem került annyiba, mint ebben a hónapban.

Ennyire megdrágultak novemberre az árak: több rekord is megdőlt

Az egyik leghajmeresztőbb adat a temetésekkel kapcsolatos. A hivatalos statisztika szerint az előző hónapban a hamvasztásért közel 294,5 ezer, míg

a koporsós temetésért 410,3 ezer forintot kellett kiadni.

De új rekordnak számít a múzeumi belépőjegy 1640 forintos ára is, csakúgy, mint a 2270 forintos mulitplexmozijegy. Az autóvezetői tanfolyam 342 780 forintos árazására sem volt korábban példa. Meglepődhetett az is, akinek fodrászhoz kellett mennie: a nőknek átlagosan 6340 forintba, a férfiaknak 3320 forintba került egy novemberi hajvágás.

A cipők átlagára is elszállt, ahogy az ingeké és a pulóvereké is. Például a bőr magas szárú gyerekcipő 13,7 ezer, a hosszú ujjú férfiing majdnem 9,5 ezer, a farmer pedig 13,3 ezer forintot tett ki.

Az élelmiszerek közül a gyümölcslekvár ára emelkedett a leglátványosabban: ez legalább 50 százalékos gyümölcstartalom esetén kilónként 2750 forintot jelent. A listát azonban még hosszasan lehet folytatni: a nagy csomag háztartási kekszért 1260 forintot, a gomba kilójáért 1710 forintot, a narancsért 1030 forintot kértek. „Minden itt felsorolt ár rekordnak számít” – jegyzi meg az összesítés.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek