Eldurvult a játék, a Roblox lefújta az orosz–ukrán háborút

GettyImages-1235736525

A világ legnagyobb, gyerekeknek szánt játékplatformja, a Roblox eltávolított két olyan játékot, amelyek lehetővé tették a játékosoknak, hogy oroszként vagy ukránként harcoljanak és öljék meg egymást.

Az egyik játék, amely egy kitalált város, Larkiv ellen zajlott, mindössze két hét alatt 90 ezer lejátszást ért el. A Roblox szerint mindkét eltávolított játék megsértette a közösségi szabványokat.

A Larkiv elleni háború egy kitalált városban zajlott, amely Harkiv valódi városára emlékeztetett, ahol emberek százai haltak meg válogatás nélkül, miután Oroszország idén februárban megtámadta Ukrajnát.

A játék nyomán Ukrajna népszerűsége megugrott, és a TikTokon is óriási elérésre tett szert, 4,7 millióan nézték meg a címhez kapcsolódó videókat.

A Larkiv elleni harcban a játékosok választhattak, hogy Ukrajnáért vagy Oroszországért harcolnak.

A másik játék az ukrajnai ütközeteket mutatta be, és a Roblox honlapján hónapokig lehetővé tette a játékosoknak, hogy nézzék a városok bombázását, például Mariupolt, melyet az orosz erők ostrom alá vettek és nagyrészt leromboltak az év elején.

A virtuális világban zajló játékok a világon rengeteg gyereket ültetnek a képernyők elé
A virtuális világban zajló játékok a világon rengeteg gyereket ültetnek a képernyők eléChesnot / Getty Images Hungary

A Robloxot naponta ötvenmillió játékos, főként gyerekek használják, hogy felfedezzék és megteremtsék a saját minivilágukat, és hogy saját maguk által generált „élményt” gyűjtsenek.

Grisha Bolshakov ukrán játékfejlesztő, aki elmenekült harkovi otthonából, és jelenleg az Egyesült Királyságban él, a BBC-nek azt mondta, soha nem próbálna meg szórakoztató játékot készíteni a háborúról.

Sok játékcéggel ellentétben a Roblox az invázió óta nem állította le vagy függesztette fel a kereskedést Oroszországban.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra