II. Erzsébet szívének kedves állatokat ad el III. Károly örökségéből

GettyImages-841871362

Nem várt sokat az új király: az örökség egy részét már áruba is bocsátja III. Károly.

Mindenki tudja, mennyire odavolt II. Erzsébet a corgikért: az állatokat nemcsak tartotta, de tenyésztette is. Hasonló vonzalmat érzett a lovak irányába is, versenyeztette és tenyésztette is az állatokat, melyekből jó párat hagyott fiára.

Most III. Károly ezek közül a lovak közül tervez eladni tizennégyet: a versenylovakat a világ legnagyobb versenylóvásárán bocsátja áruba ezen a héten. A teljes esemény ideje alatt összesen 1500 hátas cserél majd gazdát, köztük II. Erzsébet kedves állatai.

A király örökségének része volt II. Erzsébet lóállománya is
A király örökségének része volt II. Erzsébet lóállománya isMax Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

A Tattersalls Autumn Horses in Training Sale szóvivője szerint nincs ebben semmi meglepő: a királynő maga is nemcsak tenyésztette az állatokat, hanem kereskedett is velük, hiszen nem tarthatta meg az összeset. Azt ugyanakkor cáfolta, hogy ez azt jelentené: a király szakítani akar a Windsorokat a lóversenyzéshez fűző hagyományokkal

II. Erzsébet édesanyjától örökölte a lovak szeretetét, ami első lovaglóóráján kezdődött. Hatvan éven át tenyésztett lovakat, és még idén tavasszal is aktívan lovagolt. Lovai szép eredményeket is értek el a versenyeken, amelyeken indították őket. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra