Kifognak rajtad az olasz tésztafajták? Kvízünkből kiderül

GettyImages-1309616205

A Macaroni Journal ügyes marketingesének agyszüleménye, miszerint a tésztát Marco Polo utazásai során hozta be Kínából és honosította meg Itáliában, sokáig az érvényesnek hitt teória volt a pasta italiana kapcsán. Pedig már 1154-ből, Szicíliából származik szakirodalmi említés a tésztáról. Te tudod, melyik melyik?

Se szeri, se száma a finomabbnál finomabb olasz tésztacsodáknak, amelyeket házilag elkészíteni sem olyan nagy ördöngösség, mindenesetre a pontos receptúra mellett a különböző alakokkal is tésztában, illetve tisztában kell hozzá lennünk.

Te mindet ismered? Tégy egy próbát!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találatig: Ennél már csak késsel vágni a spagettit nagyobb bűn, de sosem késő még több tésztát enni, hogy rögzüljenek a formák és a nevek.

4–7 találatig: A Keresztapa még nem lenne büszke erre a teljesítményre sem, de mondjuk, ő meg azt nem tudja, mi a túrós csusza vagy a grenadírmars. Még egy kis gyakorlás és (m)enni fog!

8–10 találatig: Pasztamindenit! Ez aztán igen. Gratulálunk!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra