Nem könyörül rajtunk az időjárás, új fenyegetéssel kell szembe néznünk

GettyImages-1986541797
Olvasási idő kb. 2 perc

Az elmúlt napok csapadékos időjárása semmi ahhoz képest, amit az előttünk álló napok tartogatnak: 30 fok feletti értékekkel tör ránk a nyári hőség.

Az elmúlt napok rengeteg csapadékot hoztak, sok helyen komoly viharok alakultak ki, de mi még mindig „olcsón” megúsztuk ahhoz képest, hogy Nyugat-Európa egyes tájaira valóságos özönvíz zúdult. Bár még a viharoktól sem búcsúzhatunk, a nagyobb problémát a hirtelen felmelegedés okozza majd, szerdán ugyanis igazi nyári hőség tör ránk, és a következő napokban a 30 fokot is meghaladja a hőmérséklet.

Nyári hőség felhőszakadással

Szerdán sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyekből szórványosan alakul ki zápor, zivatar, de 30 millimétert meghaladó csapadékot hozó felhőszakadásra is számítani lehet. Emiatt az ország egészére első fokú figyelmeztetést adott ki a HungaroMet. Estére a gomolyfelhők feloszlanak, a csapadék megszűnik. A zivatarok környezetében erős vagy viharos szél várható.

A nyári hőség mellett az égi csapok sem záródnak el
A nyári hőség mellett az égi csapok sem záródnak elJohn Lund / Getty Images Hungary

A viharos idő ellenére rákapcsol a nyár, szerdán alulról súroljuk a 30 fokot, csütörtökön át is lépjük, míg a hétvégén már a 32-33 fokot is elérheti a hőmérséklet. Az előrejelzések szerint csak vasárnap délután vagy este érhet el minket egy hidegfront, amely kisebb lehűlést hozhat, de azzal együtt ismét jelentős mennyiségű csapadékot is ígér. A lényeg tehát, hogy ha a melegebb ruhát el is süllyesztjük a szekrény mélyére, az esernyővel ne tegyük ugyanezt.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek