Így néz ki az autó, amivel majd ingyen utazhatunk

GettyImages-184130743

Egy elektromos autó már nem számít különlegességnek az utakon. A fejlesztések gyors ütemben folynak, és nem elképzelhetetlen, hogy néhány éven belül számunkra is elérhető legyen egy napelemes változat.

Az egyre növekvő energia- és benzinárak mellett igazán vonzó az az elképzelés, hogy soha többé ne kelljen ezekre költeni. Egy kaliforniai székhelyű vállalat bemutatta a legújabb fejlesztésű napelemes autóját, aminek a sorozatgyártását idén tervezik elindítani. 

A napelemes autó már nem sci-fi

Ez a háromkerekes, kétüléses kis csoda a tervek szerint közel 650 km megtételére lesz képes naponta, és mivel beépített napelemekkel rendelkezik, nekünk egyáltalán nem kell foglalkozni a feltöltésével. A Launch Edition az első napelemes autó, amely elérhető lehet a nagyközönség számára, ehhez mindössze annyira lesz szükség, hogy előteremtsék a még hiányzó forrásokat a gyártáshoz.

Az új napelemes autó terve
Az új napelemes autó terve / https://www.businessinsider.com/aptera-electric-vehicle-launch-edition-solar-panel-car-2023-1

Arról, hogy milyen összegért lehet majd hozzájutni, még nem nyilatkoztak, de sejthető, hogy nem az átlagemberek pénztárcájához lesz alakítva. Mindenesetre szurkolunk, hogy elindulhasson a sorozatgyártás, mert ez is egy lépés, hogy egyszer hozzánk is eljussanak a napelemes autók. Talán néhány év múlva épp olyan megszokott lesz az utakon, mint manapság egy zöld rendszámos elektromos autó. Még az is lehet, hogy egyszer nem kell költenünk benzinre.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek