Ezzel a zseniális trükkel soha nem fognak eltűnni a zoknik a mosásban

GettyImages-1467114132

Egy Sydnyben élő hatgyermekes édesanya zseniális módszerrel rukkolt elő annak érdekében, hogy soha többé egyetlen zokni se tűnjön el a mosó- vagy a szárítógépben.

Sok háztartásban költői kérdés, hogy vajon mosás közben hová tűnik el több tucatnyi félpár zokni. A rejtélyt eddig még senkinek nem sikerült megfejtenie, ám a probléma orvosolható.

Hatásos cselekvési tervet dolgozott ki

Miután Sarah Dobsonhatgyermekes édesanya megelégelte, hogy a mosásban folyamatosan eltűnnek a gyerekek zoknijai, ezért úgy döntött, hogy megoldást keres a tovatűnő félpárok rejtélyére. A fiatal nő egy olyan egyszerű, de hatásos cselekvési tervet dolgozott ki, ami jelentősen megkönnyítette az életét. Ötletét, melyet ma már nem csupán a zoknik, hanem a hat gyerek egyéb alsóneműinek mosása és szárítása közben is alkalmaz, a Facebookon is megosztotta.

Ezen a ruhaállványon szortítozza a hat gyermek ruháját az édesanya Fotó:
Ezen a ruhaállványon szortítozza a hat gyermek ruháját az édesanya Fotó:Facebook

A nő által közzétett képen egy kis kerekes állvány látható, melyre vállfákkal hat fehér hálós tasak van ráakasztva.

Sarah elmagyarázta, hogyan használja a képen látható tárgyakat. Mint írta, az eredetileg melltartók tárolására és mosására kitalált erszényekre külön-külön ráírt a gyerekek nevét. Már a használatot követően ezekbe, és nem a szennyeskosárba kerülnek az adott gyermek zoknijai és alsóneműi. Amikor eljön a mosás ideje, ezek a ruhaneműkkel megtelt tasakok mennek a mosógépbe, majd ezt követően pedig a szárítógépbe. 

Sarah-nak így nem kell azon törnie a fejét, hogy vajon melyik zokni melyik gyereké, ráadásként pedig minden zokninak mosás után is megvan a párja. Az édesanya a módszer bevezetése óta a zoknik hajtogatásával sem tölti az idejét.

Az édesanya ruhákat sem hajtogat

De ez még nem minden. Sarah megosztott egy másik trükköt is a közösségi oldalán. Az édesanya elárulta azt is, hogy soha nem hajtogatja össze a gyerekei ruháit. Mindent még nedvesen vállfákra tesz, így kerülnek a ruhák a szárítókötélre. Amikor pedig megszáradtak, egyenesen mehetnek is a szekrénybe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra