Hányasra vizsgáznál a ma 80 éve elhunyt Móriczból?

Móricz Zsigmond író. Fortepan 101197
Juhász Marianna

Móricz Zsigmondot a Nyugatban megjelent, apai fájdalma által ihletett novellája után érte utol a siker. Ezt követően pedig ontotta magából a remekebbnél remekebb prózákat. Te emlékszel még arra, mit tanultál az iskolában az író életéről és munkásságáról?

Nem csupán egyedi stílusával, írói hangjával, hanem témaválasztásával is felhívta magára a figyelmet a 20. század első felében alkotó író. A korabeli paraszti világ bemutatása mellett különös szerepet kapott munkáiban a női-férfi szexualitás ábrázolása. A kérdéssor kitöltésével most te is tesztelheted, mennyire ismered Móricz Zsigmond pályafutását.

Tedd próbára a tudásodat!

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–4: Úgy tűnik, nem vagy igazán irodalomrajongó, de még nem késő pótolni a Móricz-műveket. Ehhez segítséget nyújthatnak a hangoskönyvek és a regények filmes változatai is.

5–7: Nem rossz teljesítmény, de már megkoptak az iskolás években tanultak. Itt az idő felfrissíteni a korábban olvasottakat. Az őszi és a téli esték kiválóan alkalmasak arra, hogy elővedd és újra elolvasd a kedvenc Móricz-regényeket vagy -novellákat.

8–10: Gratulálunk, szép teljesítmény! A kérdés már csak az, hogy azért emlékszel ilyen jól Móricz Zsigmond életére és munkásságára, mert nemrég érettségiztél, vagy azért, mert igazán nagy rajongója vagy az írónak. Ha még többet szeretnél megtudni a szerző életéről és munkásságáról, olvasd el a róla szóló tanulmányokat is.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra