Banki tévedés miatt lett milliárdos

GettyImages-1346182684

A brazil férfi számlájára egy bank tévedésből több mint 9 milliárd magyar forintnak megfelelő összeget utalt.

Az 58 éves brazil buszsofőr arra számított, mindössze 227 brazil reál (16 000 forintnak megfelelő összeg) van a bankszámláján, így nagyon meglepődött, amikor megnézte az egyenlegét. „Megijedtem, annyi volt a nulla. Életemben nem láttam még ennyi pénzt” – vallotta be, majd szólt a feleségének is, hogy milliomosok lettek. A feleség azonban azt tanácsolta, értesítsék a bankot és adják vissza a pénzt, mivel csak akkor lehetne esélyük ekkora vagyonra szert tenni, ha lottóznának.

Antônio Pereira 25 éve ügyfele a banknak – amelynek a nevét nem hozták nyilvánosságra –, és mivel becsületes embernek tartja magát, felkereste a legközelebbi fiókot. Kiderült, hogy tévedés történt, egy másik banknak kellett volna átutalni az összeget, és néhány óra elteltével Pereira számlájáról levették milliókat. A brazil törvények értelmében akkor is vissza kell fizetni a jogosulatlanul kapott összeget, ha a téves utalás a bank hibájából történik, ellenkező esetben az illető büntetőjogi felelősségre vonható. Arról nincs hír, hogy a bank – egy szerényebb összeggel – megjutalmazta-e becsületessége miatt a négygyermekes apát.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra