Meghalt Matthew Perry, a Jóbarátok sztárja

GettyImages-51096744

A legendás színész mindössze 54 éves volt.

Matthew Perryre Los Angeles-i otthonában találtak rá tegnap, a délutáni órákban egy jakuzziban. A hatóságok kizárták az idegenkezűséget. A Chandlert alakító színész mindössze 54 éves volt. 

A hazánkban a sitcom műfaját meghonosító Jóbarátok közel tíz éven át szegezte a nézőket a képernyő elé. Matthew Perry Chandler Bing szerepében az összes epizódban szerepelt. A Jóbarátokat forgató Warner Bros. megtörten búcsúztatta közleményében. 

A Jóbarátok sztárja a sorozat után sem ragadt meg a kávéházi kanapén, számos hollywoodi alkotásban szerepelt
A Jóbarátok sztárja a sorozat után sem ragadt meg a kávéházi kanapén, számos hollywoodi alkotásban szerepeltMichael Buckner / Getty Images Hungary

„Megdöbbentett minket kedves barátunk, Matthew Perry halála” – fogalmazott közleményében a Warner Bros. Television Group, „Matthew hihetetlenül tehetséges színész volt, és kitörölhetetlen tagja a Warner Bros. Television Group családnak. Komikuszsenialitásának hatása az egész világon érezhető volt, és öröksége sokak szívében fog élni. Ez egy szívszorító nap, és szeretetünket küldjük családjának, szeretteinek és minden odaadó rajongójának.”

Perry gyerekszínészként kezdte karrierjét, vendégszerepet kapott a Charles in Charge-ban, a Beverly Hills 90210-ben, illetve A Night in the Life of Jimmy Reardon című filmben is az 1980-as években és a 90-es évek elején. 

A nagy áttörést karrierjében az jelentette, amikor szerepet kapott a Jóbarátokban, amit 1994-ben mutattak be az NBC-n. A sorozat legnépszerűbb epizódjának premierjét több mint ötvenmillióan nézték akkoriban, mára pedig kultikussá vált. De hiába a mesébe illő karrier, az egykori jóbarát komoly problémákkal küszködött a sorozat ideje alatt. 2022-ben megjelent könyvében alkohol- és gyógyszerfüggőségéről beszélt, melyet éppen hogy túlélt. A Jóbarátok reunion adásában is mesélt nehézségeiről. Matthew Perry sosem nősült meg, gyereke sem volt. Halálakor pedig mindössze 54 éves volt. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek