Azt hitte, hogy megfázott, végül amputálni kellett a lábát

GettyImages-1445145484

Egy 46 éves brit nő karácsony előtt megbetegedett, 6 hétig kómában volt, majd arra ébredt, hogy mindkét lábát el fogja veszíteni.

Beth Budgen édesanyjánál és nővérénél töltötte a szentestét. Mindannyian enyhe téli megfázással küszködtek, Beth még csak nem is érezte különösebben rosszul magát. A családi összejövetelen azonban egyszer csak fájni kezdett az oldala. Ekkor lepihent, de a fájdalom nem csillapodott, és hányni is kezdett, így végül mentőt hívtak hozzá.

Az orvosok influenzát és tüdőgyulladást állapítottak meg nála, és szervi elégtelenség miatt mesterséges kómába helyezték. „Minden olyan gyorsan történt. Szenteste kicsit rosszul éreztem magam, utána pedig az életemért küzdöttem” – mesélte később. A család döbbenten figyelte Beth állapotának rosszabbodását, akiről közben kiderült: Streptococcus támadta meg a szervezetét, és vérmérgezésben szenved. Az orvosok már felkészítették a családot a legrosszabbra: egyáltalán nem volt biztos, hogy Beth túléli a súlyos fertőzést.

Beth végül hat hetet töltött kómában, és amikor végre felébresztették, újabb rossz hírekkel szembesült: orvosai elmondták neki, hogy amputálni kell a lábait, és esetleg a kezeit is, mivel a szepszis szövetelhaláshoz vezetett. A műtétre végül februárban került sor, Beth azóta protézis segítségével újra megtanult járni, és próbálja támogatni azokat, akik hozzá hasonlóan vérmérgezés miatt vesztették el valamelyik végtagjukat. „A túlélésem igazi karácsonyi csoda” – nyilatkozta a brit nő. „Tudom, milyen szerencsés vagyok, hogy kaptam egy második esélyt az élettől, nem fogom elpazarolni” – tette hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra