Mary Poppins négyszázadszor repül be a Madách Színházba!

December 22-én 400. előadását ünnepli a Mary Poppins musical a Madách Színházban. Disney és Cameron MacKintosh világsikerét 2012 szeptemberében mutatta be a Madách Színház, a páratlan jubileumon szinte mindenki fellép majd, aki az elmúlt 399 alkalommal hozzájárult az előadás sikeréhez.

A Mary Poppins musical 400. előadásán három Mary Poppins váltja majd egymást: Auksz Éva, Mahó Andrea és Simon Boglárka, mellettük három Berti is színre lép: Sándor Dávid és Sánta László, valamint Jenővári Miklós, aki éppen a jubileummal egyidőben debütál majd ebben a szerepben. Az apa, George Banks megformálójaként is új szereplőt avatunk, Weil Róbertet. A 400. előadáson Szervét Tibor is velünk lesz majd.

Winifredként Gallusz Nikolettet, Koós Rékát és Ladinek Juditot köszönthetjük majd. Bumm tengernagy szerepében szintén új szereplőket üdvözölhetünk: ezentúl Szolnoki Tibor és Pusztaszeri Kornél játssza majd ezt a szerepet.

Mary poppins2
Madách színház

Az elmúlt 9 évben több mint 20 gyerekszereplője volt már az előadásnak, a fináléban ők is vendégeink lesznek. Az előadás végén pedig újra színpadra áll a legelső szereposztás két csodálatos szereplője: Oroszlán Szonja és Csonka András.

Egy fantasztikus, nagyívű színművészi pálya lezárására is sor kerül a jubileumi előadáson: Lőte Attila Jászai Mari-díjas művész 87 évesen búcsút vesz a színpadtól. 1957-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, két évig a debreceni Csokonai Színház tagja volt, majd 1959-ben a Madách Színházhoz szerződött. Euripidész, Shakespeare, Csehov-darabok főszerepei, filmek, tévéjátékok sora színesítette pályáját, felsorolni is nehéz lenne legnagyobb sikereit.

Csonka András így ír a darabról Facebook oldalán:

Most először a saját öltönyömben élem át ezt az estét, szorítva a kollegáimnak. Elbúcsúzom Bertitől, aki 9 éven át annyi csodában részesített engem. Különös, izgalmas, szomorú de egyben mámorító érzés átélni ezt a búcsút, igen mámorító, mert elmondhatom, hogy megtörtént velem mindaz, ami holnaptól már emlék lesz. Büszke vagyok magamra, mert életemben először én tudtam meghozni egy olyan döntést, amibe persze kicsit belehalok, de most legalább nem halogattam, nem gyávultam el, nem söpörtem a szőnyeg alá a döntés terhét.

2019 decemberében én voltam az utolsó Berti aki a pandémia előtt színpadra lépett a Poppins széria végén. Senki nem gondolta, hogy két teljes év szünet következik. Én viszont éreztem, hogy itt az alkalom szépen elbúcsúzni az előadástól, úgy, hogy sem bennem, sem a nézőben ne legyenek kérdőjelek, hogy vajon bírom-e még. Bírtam, imádtam, sőt a pandémia alatt a tetőteraszkoncerteken, amit Auksz Évivel adtunk, szintén megidézhettük Maryt és Bertit. Januárban 57 éves leszek, és most már szorongást okozna, hogy képes leszek-e arra az energiára, amit a 8 perces táncszámok, a sztepp, a falonmászás megkövetel.

Igenis léteznek álomszerepek. És ez az! A történethez mindannyiunknak köze van, mindenki őriz valami emléket a könyvről, a filmről, a zenéről. Lélekemelően döbbenetes volt átélni, milyen hatással van mindez a nézőtéren ülő felnőttekre is. Soha nem lehetek elég hálás Szirtes Tamás igazgató úrnak, Tihanyi Ákos koreográfus barátomnak, hogy hittek bennem, amikor én még nem. A színház teljes műszaki gárdája a szívem közepèben van, és persze a fodrász Melitől, a koreográfus assisztens Molnár Ferin át egészen az öltöztető Magdolnámig mindenki aki a háttérben segíti ezt a csodát. A fantasztikus kollegákról, és tánckarról már nem is beszélve! Elmondhatom, hogy világrekorder is vagyok, mert sehol a világon ezt a szerepet ebben a korban még nem játszották, (utánanéztem), hiszen már a bemutató idején is 48 éves voltam. Szóval csakis mosolyogni van okom, ettől függetlenül biztosan könnyes lesz a holnap este. Aki pedig még nem látta az előadást, menjen és töltődjön lelkileg, érzelmileg, ebben a szemét világban nélkülözhetetlenek ezek az élmènyek! Hajrá kollegáim! Drága Mary, örökös rajongód és hódolód maradok, fogd meg a kezem, és most elrepülök majd Veled én is a keleti széllel…"

Oszd meg másokkal is!
Mustra