Ebbe a 16 cukrászdába menj idén nyáron: a legjobbak a fővárosban és vidéken

GettyImages-1146469606

Ha te is menthetetlenül édesszájú vagy, ez a neked való lista: íme Magyarország 16 legjobb cukrászdája Budapesten és vidéken.

Libben a nyári szellő, csillan a napfény a Duna vizén… meg az üzletek ablakain, a járműveken, a napszemüvegeken: egyszerűen mindent eláraszt és alaposan felcsavarja a hőt, hogy legszívesebben inkább mégiscsak valami üzletben hűsölnél a városnézés és a természetjárás helyett, hiába olvastad, milyen jó hatással van az egészségedre egy kis zöldövezet élvezete. Hova máshova ülhetnénk be ilyenkor, mint egy cukrászdába? Na de hova? Erre segít választ találni az Audi-Dining Guide Top100 Étteremkalauz, amely összeszedte a legínycsiklandozóbb kínálatú budapesti és vidéki cukrászdák listáját.

Édes ízbombák Budapesten

Budapest kulináris ékköve, ha cukrászdáról van szó, idén a Málna The Pastry Shop lett, amely megnyitását követően nemcsak a főváros, de az ország meghatározó minőségi cukrászdájává vált olyan játszi könnyedséggel, ahogyan a süteményesvilla merül a megannyi édes habcsodába. Élén Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Ágnes állnak, akik családi vállalkozásként működtetik a nagyon komoly, modern felfogású francia stílusú cukrászdájukat. Kolonics célja, hogy a hagyományos magyar cukrászatot megújítsa, és kortárs megközelítésből értelmezve varázsolja vevői elé ehető mesterműveit. A desszertjei minősége magasan szárnyal a magyar mezőnyben, finom, érzékeny összeállítású süteményekkel hódít. Védjegyükké vált a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, a Lactée-karamell-málna, az almás pite és az Eszterházy is.

A Málna The Pastry Shop udvarhölgyei a budapesti kategóriában nem kaptak külön-külön helyezést. Betűrendben ők kísérhették a 2022-es nyertest:

Lista készült Magyarország legjobb cukrászdáiról. A képen a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda termékei láthatóak
Lista készült Magyarország legjobb cukrászdáiról. A képen a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda termékei láthatóakA képet Fónyad Orsolya szolgáltatta

A legjobb cukrászdák vidéken

Természetesen a vidéki cukrászdák fenséges ízpompáját sem lehet szó nélkül hagyni. Sopronban található a 2022-es vidéki győztes a Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda személyében, amelynek budapesti testvére a fenti listára is bekerült. Míg a budapesti nyertes a francia vonalat képviseli, addig a vidéki győztes osztrák eredettel büszkélkedhet, a Harrer cukrászdinasztia már négy generáció óta működteti üzleteit, szintén családi vállalkozásként. Az első magyarországi üzletet 1995-ben nyitották Sopronban. Karl Harrer egykor Ausztria legfiatalabb cukrászmestere volt, aki Kanadában, Japánban és Szingapúrban is versenyzett. Csokoládéműhelyével 2009-ben bővült a cukrászda, ahol csokoládékóstolókat is rendeznek. Tudás, tapasztalat és magas színvonal jellemzi ezt a különleges üzletet.

A vidéki cukrászdaelit további tagjai szintén egyenrangúan osztoznak a második helyen. Betűrendben ők lettek a 2022-es verseny ezüstérmesei:

A krémek krémje sem maradhat el

Idén első alkalommal egy új kategóriát vezetett be a kiadvány, amelyet a legjobbak legjobbjainak, a krémek krémjének szentelt, azoknak a helyeknek, amelyek minimum 3 alkalommal érték el az év legjobb teljesítményét. A 2022-es Dining Guide Hungarian Pastry Shop Best Of The Best díját a váci Mihályi Patisserie nyerte el. A cukrászda idén ünnepli a 14. születésnapját. Alapítója, Mihályi László a francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője és úttörője egy személyben. Külföldön megszerzett tudásának és tapasztalatának tárházát 14 éve a váci cukrászdában kamatoztatja, de a magyar klasszikusok is megtalálhatók a formabontó francia és olasz inspirációból született felkínált feledhetetlen desszertek között. 

Ha idén nyáron téged is elkap a desszert utáni sóvárgás, ezekre a helyekre térj be egy szelet süteményre. Ha inkább az extrém kalandok híve vagy még az édességek terén is, lehetséges, hogy Európa legbizarrabb fagyijait kellene inkább kipróbálnod.

Megjelent az új Dívány-könyv!

Őszi bekuckózós olvasáshoz tökéletes választás ez a kötet, hisz 42 izgalmas emberi történetet tartalmaz a múlt századból. Régen vajon tényleg minden jobb volt?

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra