Tudod, hogy hívják most ezeket az egykor magyarországi városokat?

GettyImages-155128304

Vannak olyan falvak és városok is, amelyek egykor hazánkhoz tartoztak, ma pedig más ország részét képezik, ezért számunkra magyar és más nyelvű nevük is ismerős lehet. Lássuk, ez utóbbiak között te jól eligazodsz-e!

Ha Batthyány Lajost kérdezték volna, ő bizonyára azt válaszolta volna: Nagyváradra vagy Kolozsvárra kocsizik, nem pedig... hova is? Te tudod?

Ma, ha kinyitjuk a térképet, ezeket a helyeket még minimum egy, másik név alatt is megtaláljuk. Te vajon tisztában vagy vele, melyiknek mi a magyar neve?

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0–3 találat: Autóval is megközelíthető távolságban vannak ezek a gyöngyszemek, úgyhogy szerintem meg is van a legközelebbi program. Ott majd a nevüket is megjegyzed.

4–7 találat: Nem kimondottan rossz eredmény, de azért még volna mit bogarászni a térképen, vagy még jobb, ha személyesen keresed fel ezeket a szép helyeket, hogy a nevüket is kötni tudd valamihez.

8–10 találat: Gratulálunk, menő válaszok, szép teljesítmény!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra