Tudod folytatni az ismert magyar népdalok megkezdett sorait?

GettyImages-832565550 (2)

Kece lány, krajcár, angyalom, galambom, határon legelő bárány és komámasszony kakasa: ma, amikor posztolunk, blogolunk, szelfizünk és skippelünk, ezek már alig használatos szófordulatok, de népdalainkban tovább élnek. Ha a zuhany alatt dalra fakadunk, nem feltétlenül ezeket énekeljük, pedig az olykor nehezen kivehető szövegek legtöbbje örök érvényű igazságokat hordoz.

Mikor énekeltél utoljára népdalt? Énekórán a középiskolában, vagy egy szép emlékű  osztálykiránduláson a buszon zötykölődve? A szerencsésebbeknek azóta is volt része az élményben, akár kórusban, akár egyénileg, és akkor a szövegekre is biztosan gyerekjáték visszaemlékezni.

Tegyünk egy próbát! 

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékeléshez görgess tovább!

Értékelés:

0–3 találat: Ha valahol a pincében vagy a padláson megvan még a régi ének-zene tankönyv, kárikittyom, én mondom, talán érdemes lenne leporolni...

4–6 találat: Sej, nem kell itt egyet sem búsulni, szívnek kedves teljesítmény ez.

7–10 találat: Hej, a rézangyalát! De pántlikás, búbánatűző jó megoldás, emeljük paszományos kalapunkat!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra