Ásító inas, Lilaruhás nő: Tudod, ki festette ezeket a képeket?

GettyImages-463919877 (1)

Még ha kis nemzet is vagyunk, szeretünk szürkeállományunkkal, a tudományokban, a sportban és a művészetekben a világranglistán betöltött előkelő helyünkkel büszkélkedni. Híres magyar festőből is akad épp elég, de vajon cím alapján tudjuk, melyik festménnyel ki örvendeztette meg a magyarokat és a világot?

Ha nem is töltöttük minden vasárnapunkat múzeumban portrék, csendéletek és tájképek között, és ha akadtak is apróbb rések az iskolai művészettörténet-oktatás pajzsán, egyes nevek, címek és festmények akkor is beégtek emlékezetünkbe. A legismertebbek közül válogattunk, hogy kiderítsük, cím alapján megy-e a beazonosítás, és emlékszel-e, melyiket ki festette.

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Az értékelésért görgess lejjebb!

Értékelés:

0-3 találatig: Talán mindig éppen hétfőn indultál múzeumba, de az igazság az, hogy még egy kis ismétlés jól jönne az alapoktól.

4-7 találatig: Fogott az ecset, csak nem elég jól. Legközelebb szebb képet fest majd a végeredmény.

8-10 találatig: Festőien szép megoldás, szívből gratulálunk!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek