Érettségizz a Dívánnyal: kvíz magyar nyelv és irodalomból

GettyImages-902790606

2024-ben új vizsgakövetelmények szerint érettségiznek a diákok, az írásbeli része egy 20 pontos irodalmi feladatlap is, amelynek helyes vagy hibákkal tarkított megoldása a végső érdemjegyet is érdemben befolyásolhatja. Neked hogy menne ez az irodalmi műveltségre épülő feladatrész? Kvízünkből kiderül!

A 100 pontos írásbelin a szövegértés és a szövegalkotás mellett egy irodalmi feladatlapot kell tudni megoldani helyesen ahhoz, hogy jó esély legyen az ötös érettségire. Ha nem mennek a műfajok és az irányzatok, ha hiányosak az ismereteid a fontosabb művek szövegével, szereplőivel kapcsolatban, ha nem rögzültek jól a memoriterek, akkor bizony elúszhat jó pár pont ennél a feladatrésznél. Szerinted 20-ból mennyi pontot gyűjtenél össze az irodalmi feladatlap megoldása során? Kvízünk segít ennek a kérdésnek a megválaszolásában, ha a mi 10 kérdésünkre felelsz. Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-4: Ez főleg akkor probléma, ha 2024-ben érettségizel. HA már túl vagy rajta, azért akkor is érdemes kicsit utánanézni a dolgoknak.

5-7: Nem rossz, de élesben ez határeset lenne, amit csak egy jó szövegértés, egy még jobb szövegalkotás és egy szinte hibátlan helyesírás húzhatna fel az ötösig.

8-10: Az ötös szinte garantált, gratulálunk! Esetleg kitöltenél egy helyesírási kvízt is? A magyar nyelv és irodalom érettségin az is számít! Kattints ide!

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek