Felismered, melyik ország zászlóját látod?

GettyImages-1200598821

A nemzetközileg elismert, független országok zászlói nagyon változatosak. Sokat közülük mindenki ismer, néhány felismerésével azonban még a legtájékozottabbaknak is meggyűlhet a bajuk.

Trükkös dolog válaszolni arra a kérdésre, hogy pontosan hány ország létezik ma a Földön. Attól függ ugyanis, hogy mit tekintünk országnak. A nemzetközileg elismerteket? Vagy azokat, amelyeket az összes többi állam elfogad? Attól függően, hogy milyen kritériumokat használunk, egészen más eredményre juthatunk. Nemzetközileg elismert, független ország 193 létezik, ám jó néhány olyan is akad, amelyek gyakorlatilag függetlenek, ám nem minden ország ismeri el őket, illetve olyanok is, amelyeket elismernek, de valójában nem szuverének. Az országok zászlói közül válogattunk – te vajon felismered őket?

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Érdemes volna elővenni a földrajzatlaszt, elég sok kérdés kifogott rajtad.

4-7 pont: Ez már nem számít rossz eredménynek, hiszen kifejezetten nehéz zászlókat is beválogattunk.

8-10 pont: Gratulálunk! Jöhet egy másik kvíz a világ országairól?

Ha van még kedved egy fejtörőhöz, ebben azt kell megmondanod, mely országok határosak egymással. Kattints ide!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek