Kitalálod egyetlen mondatból, melyik híres történelmi figurára gondoltunk?

GettyImages-601797513

A következőkben egyetlen mondatot olvashatsz, melyet egy-egy történelmi személy szájába adtunk. Feladatod, hogy kiválaszd, kire gondoltunk. Vigyázz, mert nem biztos, hogy minden esetben a könnyűnek és egyértelműnek tetsző válasz a helyes!

Egyes történelmi személyek hasonlítanak egymásra. Olykor akkor is, ha nem éltek egyszerre, sőt, akár több száz év választotta el őket egymástól. Vajon rá tudsz jönni ezekből a kitalált mondatokból, amelyeket akár ezek a történelmi személyek is mondhattak volna magukról, hogy kiről van szó?

Az értékelésért görgess lejjebb!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

Értékelés:

0-3 pont: Fel a fejjel, volt pár nagyon nehéz és beugratós kérdés is.

4-7 pont: Néhány kérdés kifogott rajtad, de semmi gond. Olvasd el ezt a cikkünket, amely még az is lehet, hogy a kvíz egyik szereplőjéről szól.

8-10 pont: Gratulálunk, nem nagyon tudtunk rajtad kifogni. Jutalmad ez az érdekes írás, az egyik kérdés helyes megoldásáról.

Vajon a kötelező olvasmányokat is felismered egy mondat alapján? Kattints ide, hogy kiderüljön!

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek